zaterdag 28 januari 2012

vangstberichten: zaterdag 28 januari 2012Hallo vis vrienden,

Eindelijk  een weekend met weinig wind, lekker om op de zandmotor te vissen. Er staat een o-no wind van 2 a 3 bft, temperatuur 4 °C daalend naar 0 °C, lw Sch 14:30 uur, hw 18:25 uur, afentoe komt er een lekker zonnetje tussen door. Ditmaal parkeer ik m'n auto in de berm bij het schelpenpad, van daar uit loop ik met lichte bepaking in 22 minuten naar de kop van de zandmotor. Eurovissers Lennert#1287 & Danielle#1288 staan al te vissen, Lennert heeft reeds 2 botjes gescoord.Om 14:20 uur gaat de 1e hengel erin de Shimano 5 meter stok, hooflijn nanofil 17\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f \ 6, gevuld met een pier en soms een stukje mesheft erbij als stoppertje, italiaans lood (nee, dit keer geen tommy lood bij me ;-) 175 gram. om 14:46 uur een paar tikken en er komt een mooie bot het strand op gedribbeld. Na een dik half uur zet ik m'n 2e hengel erbij de 4,5 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn etc etc. Dan is het wachten op de volgende aanbeet, 15:18 uur draai ik een redelijk grote bot het strand op. 16:33 uur als Lennert & Danielle aan het opruimen zijn een doubletje van bot en een wijtinkje. Lennert & Danielle vertrekken want ze hebben nog een afspraak staan. Lennert 5 bot(jes) en een wijtingkje, Daniele 1 bot(je).16:41 uur een doublet botjes, hierna komt het water op en gaat het meer stromen, ik schakel over op 170 gram geankerd lood. 17:05 uur een botje, 17:24 uur een doublet botjes.17:37 uur een botje, ik had inmiddels wel schar verwacht, maar nee het blijft bij bot, ook is de stroming dit keer niet zo heftig 170 gram geankerd blijft goed liggen. 18:06 uur een botje, 18:16 uur een triplet van bot en botjes.Ook kunstwerken zijn er te vinden op de zandmotor, gemaakt door een of andere creatieve geest.18:31 uur een gulletje, 19:19 uur een botje, 19:25 uur een wijtinkje.19:32 uur eindelijk een schar, niet echt groot dus ik besluit hem weer terug te zetten, scharretjes van net boven de 20 cm blijft erg weinig van over, dus hou ik de minimum maat van tong aan 24 cm, 19:45 uur een bot, 19:54 uur een doublet van een botje met een wijtinkje.Om 20:00 uur ruim ik op en op 1 hengel hangt er nog een schar aan van 25 cm.Dit keer duidelijk minder aanbeten als de vorige keer op de zandmotor, geen schar bij opkomend water, 2 stuks bij afgaand, wel veel meer bot. En zo is het ieder keer weer anders. Totaal vang ik deze sessie 22 vissen, 16 bot(jes), 1 gulletje, 3 wijtingkjes en 2 scharren.

Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

 1. Lekker gevist Willem!

  Ik wil mischien deze week (als ik in de vorstverlet terecht kom!) eens gaan proberen aan het Callandkanaal....waar zou ik ergens moeten gaan staan om een mooi maaltje vis te vangen?
  Aan de stranden vanWalcheren is het erg slecht op het moment....ik had vandaag maar 4 visjes op 5 uur tijd...pffff.

  Ik hoor het wel he.

  Groetjes kees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kiske,

  Bedankt voor je reaktie! Je zou het kunnen proberen, achter de "schotten" daar zitten mooie maatse wijtingen, met de aantallen moet je het treffen. Het ene moment vang je een leuk maaltje en het andere moment maar een enkel visje. Maar ja dat is vissen he. Succes in iedergeval.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Willem,

  Ik ben vandaag met mijn zoon en vriendje in de WW wezen vissen.
  Van een uurtje of 11 tot een uurtje of 15. De waterweg stroomde nog als een wilde. Lood van 200 gram bleef amper liggen. Laag water om een uur of 12. Eerst hebben we geprobeerd om aan de buitenkant van de pier te vissen, na een uur leverde dat 1 meuntje op. daarna zijn we wat terug gelopen en hebben we aan de binnekant gevist. Aan de binnenkant kregen we meer beet, althans ik, de jongens zaten lekker in de duinden te ravotten.
  In 2 uur tijd heb ik een tiental gulletjes en 3 meuntjes gevangen. Schar was de grote afwezige. De gulletjes waren 20-30 cm., ondermaats dus en retour. Niet gevist voor de pot dus, vandaag. Maar toch een aangenaam verblijf aan het water gehad. Zie je de volgende eurovissers wedstrijd. Groeten Ed

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ed,

  Bedankt voor je bericht!Lekker gevangen dus, mooie aantallen!
  Tot de volgende wedstrijd, het schijnt behoorlijk streng te gaan vriezen, ben blij dat deze wedstrijd overdag is in de avond nog strengere vorst.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Willem! Mooi gevist daar op die zandmotor en ik zou er zeker ook een keer willen gaan vissen. Helaas komt het er steeds niet van maar het gaat zeker gebeuren. (morgen eerst met de boot weg, als we de trekker aan de praat krijgen) Volgens mij moet het een prima plek voor de zeebaars worden daar!

  Groeten, Kees de Mol

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Kees,

  Bedankt voor je reaktie! Zou het zeker een keer proberen, leuke stek daar. Verwacht ik eigenlijk ook wel met die stroming. Succes met de boot als het lukt.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen