zondag 22 januari 2012

vangstberichten: zaterdag 21 januari 2012Hallo vis vrienden,

Vandaag de 1e competitiewedstrijd van "de Eurovissers", met zo'n 60 aanmeldingen een goed gevulde wedstrijd. In "de Pub" trek ik balletje 58, er blijken nogal wat dubbele nummers in het zakje te zitten, maar de 4e keer gaat het goed, het is nog even wennen voor de nieuwe wedstrijdcommissie denk ik. Ivm de harde wind op het strand van Ter Heijde wijken we uit naar het Calandkanaal, achter "de schotten" een stek waar ik nog niet eerder gevist heb. Links van me staat Arthur van Tienen en rechts van me Arjan van Drunen, 2 grote in de zeehengel wedstrijdsport.

Er staat een harde nw-wind van zo'n 5 bft, die het laatste uur van de wedstrijd met vlagen toeneemt, temperatuur 6 °C, lw HvH 18:34 uur, hw 01:38 uur op 22-01-2012. Om 20:00 uur mogen we beginnen en ik start met de 4,5 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn nanofil 17\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6 gevuld met een pier of een pier met een stukje mesheft, tommy lood 175 gram.

Na 10 minuten zie ik een paar mooie tikken op de top en 14 minuten na het start signaal ligt er een mooie wijting op het gras, lekker van de 0 af, de toon is gezet.Maar het valt tegen, het wordt later en later, hier en daar komt er wat vis naar boven maar het is zeker geen vetpot. Wel zijn de wijtingen die er gevangen worden over het algemeen mooi aan de maat, toch gek aan strand vang je de kleintjes en diep in het Calandkanaal zitten de maatse. Ik probeer het onder het kantje, daar heb ik wel een aanbeet, maar helaas ik kom vast te zitten tussen de stenen, het risco als je dichtbij vist. Ik pak m'n reserve hengel met Penn 12\100 mm gevlochten met een nylon tapse voorslag en probeer het nog een keer een duidelijk aanbeet en ik draai om 22:03 uur een 5-dradige meun naar boven aan de afhouders. Goed voor 25 cm op mijn maatlat, gek genoeg na afloop bij het meten komt ie net over de 25 cm en wordt afgerond naar 26 cm. Verschil in maatlat? Verschoven tijdens het meten? Tastdraden van de meun meegemeten? Ik weet het niet.Hierna schakel ik over op nylon draad volgens Arjan vang je daar meer vis mee, ook Arthur vist met nylon. Als hij later vraagt of ik met "touw" loop te vissen begrijp ik de hint wel, omdat ze met nylon in een lus vissen door de harde wind zijn ze bang dat hun nylon lijn kapot schuurt bij het binnen draaien tegen een gevlochten lijn. Ik zit me dan meteen af te vragen is het a-sociaal dan om met gevlochten lijn ("touw") te vissen of is het a-sociaal om je nylon lijn in een lus te laten liggen en niet strak te draaien omdat je dan weer inlevert aan afstand? Of je nu meer vangt met nylon betwijfel ik een gevlochten lijn met een 15 meter lange nylon voorslag geeft naar mijn idee voldoende rek om een wijting er niet af te draaien. 23:08 uur onder het kantje een mooie wijting.Hierna gaat het gewoon "klote" vastzitten, meegetrokken lijnen, en zit ik meer niet dan wel te vissen. Om 24:00 uur is het weer afgelopen en met m'n 3 vissen heb ik het niet eens zo slecht gedaan. De prijs voor de grootste wijting gaat naar Bram Kalle 37 cm (dacht ik). De kanjerpot gaat naar Marc Huijps met een zeebaars van 46 cm. De 1e plaats gaat naar Tom van de Pol 7 vissen (184 cm), 2e Jeroen Verolme 6 vissen (164 cm) en 3e Corne Westerlaken 6 vissen (153 cm). Mannen gefeliciteerd!

Waar ik zelf geeindigd ben weet ik niet, de laptop werd reeds afgesloten. We zien het wel, een beetje go with the flow denk ik. Zodra ik de uitslag heb plaats ik hem hier weer onder. Uiteindelijk beter gedaan dan verwacht 4e van m'n vak, 12e overall. Ik teken ervoor ;-)

Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Eurovisserscompetitie wedstrijd uitslagen 2012.


Vis greetz,

Willem#1168

2 opmerkingen:

 1. Goed gepresteerd hoor Willem!
  Vist Corne ook al mee? (Die kan wel beroeps worden..)
  Mooie maat Wijting in ieder geval ja!
  Ik ga deze week nog een keer denk ik , moet nog even kijken.

  Groet, Leo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Leo,

  Bedankt voor je reaktie! Ja die Corne Westerlaken is een "toppertje" die versla je niet zo maar. Ok succes als je gaat.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen