maandag 26 september 2011

vangstberichten: zaterdag 03 september 2011

Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik lekker relaxed vissen aan het Hartelkanaal samen met Eurovissers Lennert#1287 en Danielle# 1288 die zus en zwager hebben uitgenodigd om kennis te maken met het zeevissen. En slecht doen ze het niet als ik aankom hebben ze gezamenlijk al 3 visjes gevangen. Er staat een zo-wind van zo’n 3 bft, 17 C, wat later lichte regenbuitjes, hw HvH 19:16 uur, lw 00:44 uur op 04-09-2011.

Ik vis dit keer met 1 hengeltje de heavy feeder, hoofdlijn gevlochtenlijn, onderlijn wapperlijntjes (diverse), haakje 10 t\m haakje 6 tommy lood 150 gram. Rond 20:15 uur werp ik in met aan de haken een slikje of een piertje. Maar het duurt lang voordat ik een aanbeet zie, 20:46 uur komt er een botje naar boven samen met een grondel. 21:19 uur nog een botje. Ik probeer wat verschillende afstanden maar veel wijzer wordt ik er niet van, de vis zit weer verspreid naar mijn idee, het is vooraan een visje en ver weg een visje maar niet de aantallen die je in een wedstrijd graag wil vangen.



Lennert en Danielle vangen ook een aantal botjes waaronder een triplet. Zelf vang ik er nog 3 botjes bij en om 23:45 uur houden we ermee op om het eens op het Beerkanaal te proberen.

Eurovisser Erik Remijn staat er ook en heeft een leuke zeebaars en een tong in de emmer liggen. Maar het water staat al laag, niet het meest ideale tij, de lucht wordt steeds donkerder en er komt een dreigend onweer op ons af, de 5 meter stok tevoorschijn gehaald, hoofdlijn gevlochten lijn, tommy lood 175 gram, haakje f314\6 met 2 piertjes erop en snel inwerpen, een tiental minuten later krijg ik een tik erop maar daar blijft het dan ook bij.

Voordat ik voor de 2e keer kan inwerpen begint het opeens hard te waaien , m’n standaard met hengel wordt omver geblazen (gelukkig nog heel), het begint te hozen en talrijke bliksemschichten breken los. Wegwezen dus! Van Lennert & Danielle krijg ik nog het resterende aas mee, waarvoor hartelijk dank!

1 voordeel ik weet nu het Beerkanaal te vinden ;-).

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten