zondag 21 augustus 2011

vangstberichten: zaterdag 20 augustus 2011_sessie_II



Hallo vis vrienden,

Eigenlijk zou ik gaan strandvissen vanaf het Hoekse strand maar de hoeveelheid krabbetjes en het lange wachten op de nacht en vloed deden me besluiten om weer eens een avond\nacht sessie aan het Noordzeekanaal te houden. Bovendien werd er net een staandwant net van een paar kilometer geplaatst, dus daar wordt je als sportvisser ook niet vrolijk van.

Om 21:10 uur gaat de 1e hengel erin de Berkley heavy feeder, hoofdlijn gevlochtenlijn, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\6, gevuld met een piertje of een zager, tommy lood 150 gram. Ook hier is de krab talrijk aanwezig, veelvuldig kleine plaag stootjes van krab die het aas eraf eten. Na 25 minuten zet ik m’n 2e hengel erbij de sportex feeder, dito hoofdlijn, onderlijn metalen afhouders haakje f31\6, ditto aas, dito lood. Van m’n buuren rechts 3 jonge gasten krijg ik nog bijna 2 ons kweekzagertjes, waarvoor hartelijk dank! (kan zo langzamerhand wel een aaswinkeltje beginnen ;-) .

21:44 uur een tongetje, 22:11 uur een maatse tong samen met een oude onderlijn.



22:50 uur een tongetje, 23:19 uur een zwartbekgrondeltje, 23:45 uur een krab.



Rond 24:00 uur komt het bekende egeltje weer rond snuffelen, op zoek naar restjes aas. 00:35 uur een doubletje van een maatse tong met een ondermaatse tong, net nadat er een groot schip voorbij gevaren is. De stroming neemt dan weer wat toe en het aas beweegt wat heftiger, waardoor de vis eerder toe hapt. 01:29 uur een tongetje.



Het zijn niet meer de aantallen en felle aanbeten van een aantal weken geleden. Het is duidelijk een stuk minder geworden op het Noordzeekanaal. Je vangt nog wel een tongetje en als je mazzel hebt een maatse maar het aantal aanbeten is sterk terug gelopen. Ook zit er net zoveel krab als in de Noordzee. Om 01:50 uur begin ik op te ruimen.Totaal vang ik deze sessie 7 vissen, 1 zwartbekgrondeltje en 6 tongetjes, waarvan 2 maats.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten