zaterdag 7 mei 2011

vangstberichten: zaterdag 07 mei 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik mee met "de Richard Solleveld Bokaal" er wordt gevist in 5 vakken en de winnaar van ieder vak ontvangt 350 euri. Tevens zijn er nog andere prijzen te winnen, er zijn 37 plaatsen per vak uitgezet en meestal komen er een paar niet dus ik schat dat er zo'n 170 vissers aan mee doen. Na de betaling van 12,50 euri krijg ik m'n kaart vak E 21, we worden weer keurig met "de platte kar" weggebracht en ik kom even links van de strandopgang bij Ter Heijde terecht. De zee ziet er erg vlak uit, het weer is lekker, volop zon, 25 °C, een zo-wind van 3 a 4 bft., hw HvH 05:56 uur, lw 13:44 uur.

Om 10:00 uur krijgen we een duidelijk signaal dat we kunnen beginnen en ik start weer met de heavy feeder, nylon 20\100 mm met een tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes afgewisseld met afhouders, haakje f314\8 en f314\10, piertje slikje of slikje\slikje en af en toe een zagertje erbij of een stukje diepvries tap, tommy lood 150 gram, later 175 gram. In het begin zie ik wat tikjes en de eerste draai na 10 minuten levert me gedeeltelijk kale haken op, waarschijnlijk de garnaaltjes die zich te goed doen aan m'n aas. De indraai tijd wordt al gauw langer en langer maar bij niemand komt er vis naar boven. Ik probeer het wat verder weg en vlak onder de kant maar het lijkt wel of er geen visje zit.

Inmiddels is het 12:15 uur en zijn er zo'n 3 visjes gevangen in het hele E-vak. Ik besluit om de 5 meter stok te pakken en wat verder te werpen, met geankerd lood van 170~190 gram want het stroomt daar behoorlijk. 1 keer gaat het fout, tijdens het werpen schiet m'n lijn onder m'n vinger weg en als ik dan weer binnen draai om opnieuw in te werpen breekt  m'n lijn af. Een paar draaien later heb ik hem weer terug omdat m'n buurman hem aan de lijn heeft. Ik schakel weer om en vis met de feeder vlak langs het kantje maar dat geeft ook geen resultaat, verder weg en even laten liggen dan weer draaien weer laten liggen geeft ook niets.

De laatste 25 minuten wordt er wat vis gevangen, de buurman 2 plaatsen links vangt een klein botje, langs de strekker wordt een visje gevangen en de visser 2 plaatsen rechts van me hoor ik een luide amay roepen hij heeft een mooie zeebaars van 43 cm samen met een botje, goed voor 55 cm in 1 draai. Dus ik pak de 5 meter stok weer en op hoop van zegen laat ik hem tot het eindsignaal liggen. Jammergenoeg zit er niets aan. De visser met de zeebaars vangt er in de laatste draai nog een botje bij en waarschijnlijk is hij de vak winnaar geworden. De uitslag wacht ik niet af en zodra ik die heb plaats ik hem hier weeronder. Iedereen die in de prijzen gevallen is, gefeliciteerd!

Het verbaasde me dat er zo weinig vis zat overdag op laag water. De laatste paar weken werd het juist weer beter. Zo zie je maar, elke dag is weer anders. Ben benieuwd wat het aanstaande zaterdag op Ter Heijde gaat worden met de competitie wedstrijd van "de Eurovissers" met iets andere omstandigheden, we vissen in de avond en er zit de laatste 2 uur opkomend water bij. Hopelijk scoor ik dan wel ;-) .

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten