zondag 30 januari 2011

vangstberichten: zaterdag 29 januari 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met de koppelwedstrijd van Avicentra, de eerste wedstrijd wordt gehouden aan het Calandkanaal, Caland met 1 l, zelf heb ik ook de neiging om het met dubbel l te schrijven, het klinkt veel lekkerder, maar het kanaal is genoemd naar Pieter Caland, ingenieur-directeur van de Nieuwe Waterweg.

Er doen zo’n 15 koppels mee, zelf kon ik niemand vinden maar er was nog iemand die een koppelmaat zocht dus ik wordt gekoppeld aan Americo een italiaan uit Limburg die ook wedstrijden vist bij HSV Ter Heijde. Jammergenoeg komt Americo niet opdagen dus ik moet alleen vissen. M’n aas (zeepieren en slikjes) heb ik dit keer bij Paddy hengelsport in Voorburg gekocht, iets dichterbij voor mij en wat makkelijker als je krap in je tijd zit.

Er staat een no wind van zo’n 3 a 4 bft, temperatuur -4 ~ -5 °C, lw HvH 16:30 uur, hw 23:30 uur. Even voor 20:00 uur wordt het signaal gegeven om te beginnen. Als steknummer heb ik 14 geloot net voor de D-bocht waar ik met nog 2 koppels sta, de overige 12 staan een eind verder na de D-bocht. Met 1 hengel vis ik met nylon 20\100 mm met een tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\6, piertje\slikje of alleen een piertje, tommy lood 150 gram. De andere met gevlochten lijn 10\100 mm, dito onderlijn, dito haak, tommy lood 175 gram ongeankerd. Het water staat nog erg laag en het is lastig vissen met de stenen, na het binnen draaien komt de lijn regelmatig klem te zitten tussen de blokken, desondanks dat komt er om 20:16 uur een steenbolkje naar boven.

Door de vrieskou werken m’n anti retour hendeltjes op m’n molens niet meer, waarschijnlijk zit er nog vocht in wat nu bevroren is.
M’n lijn met nylon schuurt kapot en ik verlies een onderlijn met lood, deze verwissel ik met een oud spoeltje met gevlochtenlijn en vis weer verder. Om 20:49 uur krijg ik een mooie aanbeet, heftige tikken op de top, bij het binnendraaien kom ik even vast te zitten, in iedergeval een maatse wijting en de onderste haaklijn is kapot geschuurd, jammer.



Toch krijg ik regelmatig wat tikjes op de toppen vaak 1x, 2x en dan niets meer. Ik verlies nog een keer een onderlijn met vis door vastzitten en dan is het een lange periode helemaal niets meer. Hierna draai ik eindelijk weer een visje naar boven maar bij het binnen halen valt ie van de haak af en ligt ergens tussen de stenen, ik laat me zakken en zoek nog even maar de vis kan ik niet meer vinden. Om 22:26 uur volgt er nog een steenbolkje en ik sta dan op 3 vissen.
Om 22:45 uur met nog 1 uur en 1 kwartier te gaan informeer ik bij beide buuren, links staan ze op 1 vis en hebben beide visser zo’n 6 onderlijnen kapot getrokken door vastzitten, rechts van me staan ze op 6 vissen met ook wat verspeelde onderlijnen. Om 22:56 uur volgt er nog een steenbolkje.



En even voor 24:00 uur is het binnenhalen geblazen en ik ben blij dat het afgelopen is. Links van me zijn ze geeindigd op 3 visjes, ik zelf op 4 en rechts van me op 6. Wat ze op het diepere stuk gedaan hebben weet ik niet. En zo zijn de vangsten op iedere dag weer anders op het Calandkanaal, zodra ik de uitslag heb plaats ik hem hier weeronder. 19 Februari de 2e wedstrijd op het strand van Hoek van Holland, hopelijk met wat hogere temperaturen :-).

De uitslag in pdf: http://willemgaatvissen.web-log.nl/files/koppelcompetitie.pdf

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten