zondag 20 juni 2010

vangstberichten: zaterdag 19 juni 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met de 6e competitie wedstrijd van "de Eurovissers" in de Dintelhaven. Er staat een n-wind van zo'n 5 bft, temperatuur 14 °C, af en toe een klein regenbuitje, lw Dintelhaven 17:22 uur, hw 21:44 uur. Als aas heb ik bij me, slikken, kleine zeepiertjes, steekzagers, 1 verse makreel, diepvriesmesheften en wat diepvries tappen. Om 19:00 uur gaat de toeter (niet door iedereen gehoord) en werp ik in, nog geen minuut later hoor ik nog een keer de toeter (voor de duidelijkheid?) Uiteindelijk liggen er 44 onderlijntjes in "de Dintelhaven" te wachten op vis.


Ik vis dit keer met de feeder, hoofdlijn gevlochten 10\100 mm, korte wapperlijntjes, haakje 10, gevuld met 1 of 2 slikjes of een zagertje, lood 100 en 150 gram ongeankerd. De meeste blijven bovenaan staan om daarvanuit te vissen, ik heb m'n waadpak aangetrokken en zit beneden wat toch wat prettiger vist (uit de wind) en minder risico om de vis te verliezen in het gras. Volgens de curve zou het water op het hoogste punt zo'n 90 cm zijn en de curve in de ochtend 120 cm, dus ik heb de stille hoop dat het water niet teveel zal stijgen en vanaf beneden kan blijven vissen.

Het begint lekker want ik zie al gelijk kleine tikjes maar bij het binnendraaien zit er niets aan. Om 19:18 uur haal ik m'n eerste visje binnen, een grondeltje net onder de 10 cm, te klein dus die kan weer terug. Hierna krijg ik een mooie diepe doorbuiger aan de feeder, mooi denk ik dat moet een redelijke vis zijn, maar bij het binnendraaien is m'n haak eraf, waarschijnlijk een krab dus. 19:45 uur 2 grondeltjes, waarvan 1 teller. 19:57 uur grondeltje, te klein. 20:06 uur 3 volle haken, 1 mooie bot met 2 grondeltjes.



 20:17 uur grondeltje, 20:31 uur zeebaars en grondeltje. 20:53 uur weer een tel grondeltje.



Rond 21:10 uur zie ik vanaf de brug een grote duw boot aankomen, shit zeg ik tegen me eigen, want ik zie het gevaar al aankomen. Als eerste zet ik m'n koelbox met vis hogerop, daarna m'n viskist, m'n aas en m'n jas. Alleen m'n hengelsteun met m'n loodtas staat nog in het water. M'n hengel neem ik in de hand en gok erop dat m'n verzwaarde steun zal blijven staan. Niet dus, door de golfslag zakt ie langzaam naar beneden, samen met m'n loodtas. Leo Bol schiet me te hulp en neemt m'n hengel aan (nogmaals dank Leo!) Uiteindelijk weet ik ook m'n steun en m'n loodtas te pakken te krijgen, er zijn alleen een paar loodjes uit.

Om 21:25 uur vis ik weer vanaf boven en 21:33 uur draai ik een mooie zeebaars van 35 cm binnen, lekker dat tikt aan. 21:45 uur een grondeltje en 21:53 uur een mooie bot. 22:20 uur een botje met een onbekend visje voor mij. Als ik hem laat meten bij Leo, blijkt het een spiering te zijn die naar komkommer ruikt, leuk een nieuwe vissoort voor m'n lijstje.




Het laatste half uur is er geen tikje meer te bespeuren, vreemd, ik had juist verwacht dat in de schemering de vis meer naar de kant zou trekken. Deze wedstrijd vang ik 16 vissen waarvan 9 tellers en eindig hiermee op de 11e plaats overall (179 cm). En als ik dan terug kijk op 1 jaar geleden in "de Dintel" toen ik nog zonder beaasde reserve onderlijnen viste heb ik er eigenlijk ongemerkt een hoop bij geleerd en ben ik toch beter gaan vissen. Nog niet goed genoeg om in de prijzen te vallen, maar Rome is ook niet in 1 dag gebouwd.

"De Scharrejager" (Wilfred Wander) wordt 1e en pakt z'n 3e blauwe bordje met 18 vissen (413 cm), 2e wordt Janet Verlinde 14 vissen (294 cm) en 3e Dick de Graaf 10 vissen (259 cm). En Willem van Kempen wint de kanjerpot met een paling van 65 cm. Allemaal gefeliciteerd, klasse gevist! Bij de (gratis) tombola win ik nog een waardebon van 10 euri. (Kan ik m'n verloren loodjes weer mee compenseren ;-).



De voorlopige uitslag in exel: http://willemgaatvissen.web-log.nl/files/wedstrijd-6-van-2010.xls

in pdf: http://willemgaatvissen.web-log.nl/files/wedstrijd-6-van-2010.pdf
Vis greetz,

Willem #1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten