zondag 13 juni 2010

vangstberichten: zaterdag 12 juni 2010_sessie_I



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met een funwedstrijd van de Hoekse Water Sport Vereniging (HWSV), de dames strijden om de Schoenmeijer trofee en de heren om de van de Heerik Bokaal. Het is een korte wedstrijd van 2 uurtjes waarbij gezelligheid voorop staat, met een aantal vissers erbij die normaal gesproken niet aan strandvissen doen. Inschrijfgeld 5 euri, waarbij je een portie zeepieren meekrijgt, na afloop is er nog een barbeque (8 euri) niet verplicht. Daar ik van plan ben om na de wedstrijd nog even lekker vrij te vissen (ik ben er tenslotte toch) geef ik me ook op voor de barbeque.

We worden keurig weg gebracht met "de platte kar" naar je steknummer op het strand van Hoek van Holland en ik sta op nummer 38, rechts naast mij staan nog een paar plekken open, dus er zullen zo'n 38 mannen en vrouwen mee doen. Er staat een harde n-wind van zo'n 4 a 5 bft, temperatuur 17 °C, hw HvH 15:35 uur, lw 21:00 uur, rond 15:30 uur kunnen we beginnen, hoofdlijn 22\100 mm met een tapse voorslag, wapperlijntjes, haakje 10, gevuld met een zeepier, lood 150 gram ongeankerd, een half uurtje later 175 gram ongeankerd.

Om 15:49 uur draai ik er een mooie bot uit van 30 cm, mooi van de 0 af. M'n buurman links van me, Gerrit van den Akker staat al op 1 bot, en daarnaast Eef Hoek al 3 botjes. Daarna is het lange tijd niets meer bij mij, de stroming en vuil in het water neemt toe en ik vervang m'n lood voor 170 gram geankerd. Rond 16:00 uur komt "de platte kar" weer langs en worden we getrakteerd op een goed gevuld kopje soep (met ballen). Om 16:15 uur komt er nog een botje van 18 cm bij en sta ik totaal op 48 cm.



Om 16:30 uur is het afgelopen en worden we weer keurig opgehaald door "de platte kar". Bij de prijs uitrijking blijk ik zelfs nog 3e geworden te zijn, goed voor een waardebon van 15 euro om m'n auto een keer te laten wassen (de 1e wedstrijd waarbij ik in de prijzen val ;-).



Hierna volgt de barbeque, iedereen krijgt een plastic bakje met 2 sate's, 1 hamburger, 1 kalfslapje en 1 braadworst en mag dat op een van de twee langgerekte barbeques gaan klaar maken, verder zijn er diverse salade's en fruit hapjes. Inmiddels is Ramesh ook aangekomen en al begonnen met vissen, tussendoor loop ik even naar hem toe, want na het eten is het wachten op de tombola. Hij heeft nog niets gevangen, de stroming is erg sterk zegt hij en er zit veel vuil in het water. Van diverse mensen krijg ik nog hun aaspakketjes mee, waarvoor nogmaals dank! Teveel zelfs voor 1 nacht. Het was een gezellige wedstrijd, goed verzorgd door Gerrit van den Akker en zijn medewerkers. M'n complimenten! Zodra ik de uitslag binnen heb zal ik hem hieronder neerzetten.

Bij de Dames: 1e is geworden Gre v d Akker (31 cm), 2e Francis Slootweg (19 cm) en 3e Helma v d Wel (16 cm)
Bij de Heren: 1e is geworden Eef Hoek (113 cm), 2e Jan van Scheyndel (90 cm) en 3e Willem Louman (48 cm)
Dames en Heren gefeliciteerd!
In word: http://willemgaatvissen.web-log.nl/files/uitslag-strandvissen-hoekse-watersport-vereniging-12-6-2010.docx
In pdf: http://willemgaatvissen.web-log.nl/files/uitslag-strandvissen-hoekse-watersport-vereniging-12-6-2010.pdf
Hieronder nog een sfeer impressie met wat foto's ingezonden door Gerrit van den Akker:















Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten