donderdag 6 mei 2010

vangstberichten: woensdag 05 mei 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen op het strand van Ter Heijde, eigenlijk een beetje voorvissen voor de P&S Beet Westland Trofee die a.s. zaterdag gehouden word op het strand van Ter Heijde. Voorvissen? is het zinvol? Ik vraag het me af, als je niet eerder op een bepaalde locatie hebt gestaan denk ik van wel. Vaak is het op de wedstrijddag weer heel anders, andere windrichting, andere stroming en de vis is pleite. Maar goed het is een goed excuus voor moeder de vrouw, schat ik kan vandaag niet klussen, ik moet voorvissen voor een belangrijke wedstrijd a.s. zaterdag. En zo heb je dan weer een lekkere vismiddag te pakken.

Als aas heb ik 75 zeepieren, maandag gehaald, elke avond op een nieuw krantje gezet in de koelkast met extra turf (Leon nog bedankt!) maar toch het blijft moeilijk om ze langer dan 2 dagen goed te houden, ook nu is het meer vel dan pier en een enkele is nog goed, een half onsje slikken en een onsje zagers. Er staat een harde no-wind van 4 a 5 bft, temperatuur 9 °C, lw HvH 14:45 uur, HW 20:46 uur.

Ik begin rond 15:30 uur vlak tegenover de ingang, maar als ik net aan het vissen ben vliegen er 7 surfers over de branding langs m'n lijnen, een kwestie van tijd dat ik m'n lijn verlies, dus ik besluit in te pakken en een stuk naar links te lopen waar nog geen surfers bezig zijn. 16:15 uur werp ik opnieuw in, ik gebruik dit keer afwisselend afhoudertjes en wapperlijntjes, lood 170 gram geankerd want er staat een zeer sterke stroming. Een half uurtje later zet ik m'n 2e hengel erbij, ook zit er erg veel vuil in het water, wat het binnendraaien bemoeilijkt (steeds slipt je topoog dicht).



Om 16:59 uur is het raak 2 kleine botjes tegelijk aan de afhoudertjes. 17:48 uur weer 2 dit keer aan de wapperlijntjes.



Als ik hierna m'n lijn met afhoudertjes wil binnendraaien knapt de lijn van het vele vuil wat erop zit. Tsja, het is een risico als je met 20\100 mm nylon vist, gelukkig heb ik nog een spoeltje met 22\100 mm liggen en zet dat er maar op, ff rommelen met het voorslagknoopje (thuis is het makkelijker als in de wind) maar uiteindelijk lukt ie. 18:30 uur en 19:03 uur komen er weer een paar botjes het strand op.



De stroming begint nu steeds sterker te worden en 170 gram geankerd begint weg te lopen. Om 19:27 uur ligt m'n lijn wel erg schuin en als ik aan het binnedraaien ben voel ik behoorlijke weerstand, ik kijk even verbaasd als ik vanuit de verte een rondvis zie boven komen, een mooie draai, een triplet, 2 botten en een maatse zeebaars (38,5 cm) aan de afhouders met haakje 10.



Om 19:33 uur volgen er nog 2 botten aan de wapperlijn.



De stroming en hoeveelheid vuil nemen toe maar met 190 gram geankerd knapt nu ook m'n lijn met 22\100 mm, het is inmiddels 20:30 uur en ik besluit om op te ruimen. Toch weer ff lekker gevist en wat het zaterdag wordt zien we wel!

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten