maandag 31 augustus 2009

vangstberichten: zaterdag 29 augustus 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik weer een competitie wedstrijd met "de Eurovissers" we verzamelen in "de Pub" en na het inschrijfgeld betaald te hebben (4 euri + 1 euri voor de kanjerpot (niet verplicht) ) trek ik kantnummer 47 en gaan we vissen in het Calandkanaal. Er staat een harde w-wind van zo'n 4 a 5 bft die we pal tegen hebben, temperatuur een graadje of 20, lw HvH 16:50 uur, hw om 23:04 uur. Het is een "blinde koppel" wedstrijd en er doen zo'n 50 man\vrouw aan mee. Als aas heb ik 100 kleine piertjes en wat diepvries mesheften.

Als advies heb ik meegekregen om met nylon te vissen, omdat je hiermee wat verder kan werpen en het niet zo snel wegloopt t.o.v. gevlochten lijn, dus 20/100 mm op de spoel laten zetten en thuis geprobeerd er een voorslag op te zetten met de verbeterde albricht knoop, nou dat wil nog niet erg lukken tot 7 x toe het knoopje gemaakt, maar elke keer als ik dacht nu zit ie en ik overgebleven rest draadjes ging afknippen schoot dat kreng toch weer los (om moedeloos van te worden).

Gelukkig was "De Scharrejager" er ook en heeft me een betere knoop (voor mij dan) geleerd, 2 lijnen evenwijdig houden, lusje maken aan de rechterkant 8 keer om beide draden wikkelen, dan licht aantrekken, idem dito aan de linkerkant, beetje spug erop en dan strak aantrekken, zit als een huis. (Met dank aan "de Scharrejager").

Maar goed, terug naar de wedstrijd om even voor 16:00 uur krijgen we het signaal en gaan er zo'n 50 onderlijnen te water, echt ver kom ik niet met die harde westen wind tegen, daartegen rechts van mij zit Edwin van Tienen, links van mij Jos Mels en daarvoor weer Kees Westdorp en op no:50 Arthur van Tienen, allemaal stuk voor stuk top vissers.

Zelfs met harde tegen wind weten ze hun onderlijnen nog ver weg te zetten, ik hoor rechts en links om me heen " harde zwiep" geluiden als zij inwerpen en ik krijg dat (nog) niet voor elkaar. Mis ik de kracht in m'n armen ? (Moet ik toch n's aan kracht training beginnen, buigveer, haltertje enzo)( jaja, wedstrijd vissen is topsport!), is het m'n werp houding? Een combinatie van beide? En het gaat zoooo makelijk bij die gasten, en dan ben je in het voordeel, zeker als de vis ver weg zit, en meestal zit de vis ver weg.

Om 18:38 uur zit er wat aan, jammer genoeg geen vis maar een krabbetje, om 19:10 uur gaat het beter ik draai 2 steen bolkjes tegelijk naar boven, pfff, in iedergeval van de 0 af. Links en rechts van me worden er achter elkaar doubletten steenbolkjes, wijting een bot en een makreel binnen gehaald, door de verwerpers. Maar goed, ik heb er al 2 en daar ben ik al blij mee.



Om 20:45 uur komen er 2 vriendelijke vissers een praatje maken, na enige tijd zegt de een, bent u Willem Louman, ik zeg ja en denk o die herkend me zeker van m'n web-log. Hij zegt ik ben Maup, en nu gaat er een lichtje branden (sorry Maup, ik had je niet herkend). Maup en z'n vismaat staan even verderop op de zeebaars te vissen en vinden het maar niks om die kleine visjes eruit te trekken (maar ja, dat is wedstrijd vissen). Na handen schudden en foto's maken verdwijnen ze weer. Leuk om jullie ontmoet te hebben.



Uiteindelijk weet ik er nog 2 steenbolken bij te vangen, en om 22:00 uur is het weer afgelopen. Totaal heb ik 58 cm aan vis gevangen wat goed is voor een 16-e plaats in mijn vak (van de 18). Omdat ik gekoppeld ben aan Danny Lemmers die 147 cm aan vis gevangen heeft, komen we gezamelijk uit op de 18-e plaats van de 25.

Rob Slingerland en Arthur van Tienen worden 1e en krijgen een mooi delfsblauw bordje. Petra Wartenbergh en Edwin van Tienen worden 2e en krijgen een beker en Willem Roelofs en Jos Mels 3e ook goed voor een beker. Voor mij was het weer een leerzame wedstrijd en heb ik gezien dat er een hoop "winst" te behalen valt als je ver kan werpen. Ik hoop dat de werplessen dit jaar nog doorgaan (die tot nu toe 2x zijn uitgesteld) want alle beetjes helpen (leuke woordspeling ;-).

Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten