zaterdag 9 mei 2009

vangstberichten: zaterdag 09 mei 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik weer mee met een evenement van  "De Eurovissers" bottentrekken, hij of zij die de grootste bot vangt wint het evenement en gaat door naar de Titanenstrijd in December. Ook is er weer een kanjerpot, waarbij na inleg van 1 euri (vrijwillig) de pot gaat naar degene die de grootste andere vis vangt. De bedoeling was om te gaan vissen bij de EON-centrale maar vanwege werkzaamheden daar, gaan we vissen in de Dintelhaven (Havens 6200). We starten even over 08:00 uur en we mogen met 2 hengels vissen. Er staat een var-wind van 3 bft, temperatuur tussen 06~16 °C en hw HvH om 15:50 uur. Als aas gebruik ik zeepieren en kweekzagers.

We vissen met zo'n 17 man\vrouw en het is weer een "gezellige boel". Er gebeurd erg weinig qwa beet registratie, om even voor 10:00 uur draai ik m'n lijn strak na het inwerpen maar het lukt niet , ik zit bij m'n eigen te denken heb ik nu het lood eraf gegooid ? Dan zie ik toch dat m'n gevlochte slappe lijn heen en weer gaat, als ik binnen draai zit er een bot aan van net iets over de 33 cm, die dan geregistreerd wordt als 34 cm.



Aangezien Winston morgen een barbeque heeft en van te voren het verzoek heeft gedaan om alle maatse vis in te leveren bij hem, verdwijnt ie in de koelbox. Er worden een paar botjes gevangen en wat zwarte grondels, maar veel is het niet. We krijgen nog bezoek van de politie en iedereen wordt gecontroleerd op z'n vispas, de gegevens worden opgeschreven. Als ik aan de agent vraag waarom dat is, zegt ie dat ze verplicht zijn om een bepaald qwotum te halen en dat de gegevens weer doorgegeven worden aan sportvisserij nederland.



Na een aantal uren krijg ik weer een aanbeet, maar bij het binnen draaien "lost" de vis zich. Om 13:00 uur stoppen we ermee.

Bij de prijsuitrijking blijkt dat ik de winnaar ben, maar omdat ik me al geplaatst heb bij het evenement schollen tikken, gaat de uitnodiging voor de "Titanenstrijd" naar degene die de grootste bot gevangen heeft na mij. (Misschien een leuk idee voor de evenementen commissie, als iemand 3x een evenement wint in aanmerking komt voor bijvoorbeeld een delftsblauw "evenementen bordje" (Heb ik nog wat om naar toe te streven) ;-).

Ook zijn er weer wat prijsjes voor verschillende catagorieen. Al met al was het weer een gezellige dag en leuk om op een stek te vissen waar ik nog niet eerder geweest ben. Evenementen commissie bedankt!



Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten