maandag 15 december 2008

vangstberichten: zondag 14 december 2008



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik m'n nieuwe hengel uitproberen in de nieuwe waterweg. Locatie: Maasluis, er staat een o-no wind van 3 a 4 bft., bij een temperatuur van 3 °C daalend naar -1 °C, hw maasluis ± 16:30 uur. Als aas heb ik 100 zeepieren en wat stukjes diepvries mesheften.

Als ik aankom lopen om 16:00 uur, denk ik eerst dat er een viswedstijd aan de gang is, zo druk is het, er zitten zo'n 20 hengelaars langs het fietspad en ik ga weer zitten, waar ik de laatste keer ook zat, een van de weinige plekken die nog over is. Ik vis dit keer met 1 hengel, om hem zoveel mogelijk te testen, de eerste worp valt een beetje tegen, ik kom nauwelijks iets verder dan m'n k2. Maar met de 2-e worp is het verschil duidelijk zichtbaar, ik gooi er een dikke 20 meter verder mee.
Omdat het bijna hoogwater is besluit ik met nylon te vissen in combinatie met een loodlifter. Om 16:15 uur vang ik een ondermaatse wijting.



Even na hoogwater krijg ik een mooie gul aanbeet, halverwege knapt m'n nylon, en ik beluit om met gevlochten lijn verder te vissen. Maar wat ik ook doe, ik kom steeds na een aanbeet weer vast te zitten, toch vreemd de vorige keer, op deze plek had ik geen probleem, misschien een veranderde stroming? Om 18:15 uur zijn de meeste vissers weer vertrokken, links van me hadden ze wat kleine wijtinkjes gevangen, rechts van me een gulletje, wat wijtingkjes en een paar botjes.

Om 20:00 uur komt de laatste visser voorbij met 3 gulletjes, 10 wijtingen en 3 botjes, maar die had de hele dag al gestaan (soms lange tijd geen aanbeet gezien)

Ik blijf vastzitten en ben nu onderhand zo'n 7 onderlijntjes plus lood kwijt, tot overmaat van ramp zit er een pruik op m'n spoel en ben ik een half uur bezig om deze uit de knoop te halen. Dat lukt dus niet en ik moet de boel kapot knippen. Ik heb duidelijk een off-day!
Dan maar weer overschakelen naar een jojo paternoster met 1 haak, om 20:30 uur is het raak, een mooie dikke gul van 49 cm trek ik over de stenen.



Dit maakt m'n off-day weer een klein beetje dragelijker, dan is het weer een lange tijd wachten voor een aanbeet, met tussendoor wat kleine wijting tikjes, om 21:05 uur vang ik nog een wijtingkje op een gulhaak maatje 1. Om 22:15 uur ruim ik op en ga naar huis, misschien morgen nog eens aan het strand proberen ? (met het overgebleven aas.)

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten