zondag 25 mei 2008

vangstberichten: zaterdag 17 mei 2008



Vandaag besloten om maar eens in de avond\nacht te vissen n's kijken of de vangsten dan beter zijn. Hoogwater H.v.H. om 02:00 uur. Een no-wind van windkracht 4 a 5 en 9 graden. Als aas zagers gebruikt, die blijven wat langer goed t.o.v. zeepieren. Besloten om het eens te proberen op het grasveldje bij de DSM, daar heb je nog wat verlichting van het bouwterrein ernaast.

De eerste hengel te water gelaten omstreeks 22:15 uur een kwartiertje later de 2-e. Om 22:30 uur krijg ik m'n eerste aanbeet, vals alarm er zit niets aan. Daarna pas om 1:15 uur een duidelijke doorbuiger op m'n hengeltop, het voelt lekker zwaar aan bij het binnen draaien. Resultaat een mooie gul van 41cm. Om 01:25 uur weer een aanbeet een steenbolkje van 19 cm. Weer een aanbeet om 01:45 uur, jammergenoeg valt de vis eraf bij het binnendraaien.



Daarna geen aanbeten meer gezien, om 04:30 uur werd het zo koud dat ik m'n oude warmte pak maar aan heb gedaan, dat was een stuk beter. Net toen ik op wilde ruimen kwam er nog een chauffeur uit een van de baltische staten, lichtelijk aangeschoten waarvoor hij zich excuseerde. De dag ervoor had hij ook zitten vissen maar z'n lijn dreef steeds weer naar de kant, dus nu wilde hij graag weten wat voor materiaal hij nodig had. Uiteindelijk om 05:45 uur weer op huis aangegaan, 4 onderlijntjes incl. lood armer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten