zondag 26 mei 2024

12e Richard Solleveld Bokaal zaterdag 25 Mei 2024

Hallo visvrienden,

Vandaag vis ik de 12e Richard Solleveld Bokaal te Hoek van Holland. Het is verzamelen op de Hoekse watersportvereniging waar je nog gratis kan parkeren. Altijd meegenomen. Ik had er weer eens zin in om een wedstrijdje te vissen, ook al zit het weer niet mee, we zijn tenslotte niet van suiker.

Er staat een wnw-wind van 2 bft draaiend naar 3bft wzw met stoten van 4 bft temperatuur 14 °C, regen. Hw HvH 04:42 uur (+125 cm), lw 12:29 uur (-59 cm), (± 181 cm) en om 09:00 uur mogen we beginnen en ik mag het proberen in vak E op nummer 17.

Al snel blijkt er aardig wat vuil op de lijnen te komen en ik besluit wisselend van hengel te vissen, met de 4,60 meter NBS Tekno Tornado met hybride top, gevlochten lijn 08\100 mm met een nylon tapse voorslag, lange wapperlijnen ~ korte wapperlijnen, haak f31\8 ~ f314\10, gevuld met een zeepier, kweekzager, kokkel of een combinatie hiervan, trapezium lood 160 gram. Zodra ik heb binnen gedraaid ontkoppel ik de lijn, pak de Vercelli Heat Leggering met een nylon spoel van 22/100 mm en werp in, daarna kan ik rustig de andere lijn ontdoen van vuil en verlies ik geen onnodige vistijd.

Rechts van me staat Dirk Dierckx uit Belgiƫ die ik nog ken uit m'n tijd bij "de Eurovissers" altijd gezellig om weer even bij te praten. Dirk begint al snel te vangen en ik heb mooi het nakijken. Pas om 09:52 uur vang ik m'n eerste vis en dan heeft Dirk er al vier.

De volgende draai zit er weer een botje aan van ongeveer dezelfde grootte, helaas spartelt hij op de waterlijn van de haak af en met het aankomende golfje is ie verdwenen. Jammer voor mij. 10:31 uur krijg ik een mooie inhaalslag van een triplet botjes en sta ik gelijk met Dirk.


10:40 uur nog een botje, 11:26 uur een botje.


M'n buurman links van me begint ook lekker te vangen en zijn vissen zijn een stuk groter. Dirk vangt er nog twee bij maar valt dan stil. 11:40 uur een botje en 11:53 uur nog een botje.  


Dan val ik stil en m'n buurman links vangt er nog een paar mooie grote vissen bij.

Uiteindelijk eindig ik met 8 vissen (130 cm) en heb ik het prima naar m'n zin gehad. Goed om te zien dat er weer een toename van de visstand is en binnenkort hopelijk weer wat meer zeebaars.

Omdat ik een korte nacht heb gehad besluit ik gelijk maar op huis aan te gaan. Zodra de uitslag bekend is zet ik hem hier weer neer.

Vis greetz,

Willem


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten