dinsdag 3 oktober 2023

Koppelwedstrijd Ter Heijde zondag 01 Oktober 2023

Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de koppelwedstrijd van Ter Heijde aan Zee, zomaar een wedstrijd tussendoor waar je samen met je maat in mijn geval Paul van Boheemen  naast elkaar vist. In de "de Viskeet" krijgt Paul balletje 1 toebedeeld, net even voor de Argusmast op de zandmotor. Er staat een zw wind van 4 bft, temperatuur 21 °C, zonnig. Lw HvH 09:29 uur (-29 cm), hw 16:52 uur (+140 cm), (±169 cm).

Om 08:45 uur mogen we beginnen, ik start met de 4,5 meter Vercelli enigma, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, Portugese onderlijn, piramidelood 70 gram, haak 6, gevuld met een zeepier, al snel blijkt het te barsten van het "apenhaar". Regelmatig is het "plukken" geblazen, jammer maar het weer is heerlijk dus dat nemen we voor lief. 

Na dit een aantal maal uit geprobeerd te hebben schakel ik over op korte wapperlijnen, en al snel zit er een wijtingkje aan, lekker om van de 0 af te zijn. En even later een doublet van wijting met een bot.

Daarna begint Paul ook te vangen en vliegen de wijtingen over en weer, en weten we er samen zo'n 15 te vangen.

Een aantal van de gevangen vissen:



Ondanks het apenhaar, hebben we lekker staan vissen en eindigen we uiteindelijk op de 3e plaats wat een waarde bon van €12,50 ieder oplevert.


Vis greetz,

Willem





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten