maandag 11 september 2023

9e Competitiewedstrijd ter Heijde aan Zee zondag 10 September 2023; locatie richting s'Gravenzande



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 9e competitiewedstrijd van Ter Heijde aan Zee. In verband met deze tropische week en de verwachte stranddrukte beginnen we extra vroeg. Dat betekent dat de wekker om 05:00 uur afloopt. In de "de Viskeet" krijg ik steknummer 4 toebedeeld een flink stuk richting s' Gravenzande vanuit Ter Heijde gezien. Er staat een zo wind van 2 bft met stoten van 3 bft draaiend naar zzo, temperatuur 26 °C. Lw HvH 06:03 uur (-39 cm), hw 13:01 uur (+76 cm), (±115 cm).

Om 07:30 uur mogen we beginnen, het strand in deze omgeving is erg ondiep. Een sportvisser zou zeggen er staat geen water. Proberen maar en wie weet komt er nog een vis uit. Ik werp in met de 4,60 meter NBS Tekno Tornado met hybride top, nylon lijn 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, korte wapperlijnen, haak ls5013f\6, gevuld met een zeepier en of slikken (die tegenwoordig ook €12 per ons kosten :-( , dure hobby dus dat vissen, tommy lood 100 gram.

In het begin staat er totaal geen stroming en komt er een lange tijd bij niemand wat het strand op. Tot op een gegeven moment Mischa Voskamp links van me een botje vangt, dat geeft weer hoop. Mijn stek heeft veel ribbels in het zand dus ik probeer het op afstand, maar ook daar kan ik niets aan de haken krijgen.

Even later pakt Mischa bij het binnendraaien nog een mooie zeebaars die er spontaan opklapt, er zijn van die dagen dat je mazzel hebt en alles gewoon lukt. Vooralsnog blijft het bij mij vooral stug doorgaan en afentoe ook maar eens onder de kant een worp te wagen. Soms denk ik eindelijk vis, maar dan blijkt het vuil op de lijn te zijn.

Even verderop rechts van me staat Ed van der Vegt te vissen met z'n neefje, Ed pakt een bot en later nog een vis. Het neefje doet het super goed en heeft op het einde 5 vissen gescoord met zelf inwerpen en uitdraaien. Leuk voor zo'n gastje, voor eeuwig verslaafd aan het vissen.

Om 11:30 uur wordt het sein binnen draaien gegeven en ik heb nog hoop op de laatste magische draai. Maar helaas het was m'n dag niet, ik vang dit keer helemaal niets. Volgende keer hopelijk beter.

Van Mischa Voskamp krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank.

De kanjerpot gaat naar Hans Nulle met een zeebaars van 40 cm, gefeliciteerd Hans.

De uitslag:


Vis greetz,

Willem




Geen opmerkingen:

Een reactie posten