maandag 10 juli 2023

7e Competitiewedstrijd ter Heijde aan Zee zaterdag 8 Juli 2023; locatie Pernis



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de zevende competitiewedstrijd van Ter Heijde aan zee. We vissen op Pernis. Er staat een wzw-wind van 2 bft, met stoten van 3 bft, draaiend naar west, temperatuur 30 °C. Om 19:00 uur werp ik in vanaf steknummer 18 met de 4,50 meter Vercelli Heat Leggering met een gevlochten lijn van 08\100 mm met een nylon tapse voorslag, houders haak 6 gevuld met een zeepier, worm of combinatie hiervan. bal lood  120 ~ 130 gram. Lw Eemhaven 16:19 uur (-33 cm), hw 20:38 uur (+95 cm), (± 128 cm).

Ik start met de 4,50 meter Vercelli Heat Leggering, gevlochten lijn 06/100 mm met een nylon tapse voorslag. De eerste drie kwartier gaat het voortvarend, ik scoor de ene na de andere zwartbekgrondel. Maar dan kom ik als een huis vast te zitten en moet de boel kapot trekken.

Verder maar weer, maar ze zijn onder de kant opeens verdwenen en op een afstand van 50 meter krijg nog maar sporadisch een aanbeet. Tot nu toe heb ik 11 zwartbekgrondels gevangen.


Omdat er om me heen toch aardig bot wordt gevangen schakel ik over op de 4,5 meter Tronixpro Cobra. maar wat ik ook probeer geen bot voor mij.

Om 21:06 uur vang ik wel een tongetje.


En dan volgt er een rampen scenario aanbeten met niets eraan, een mooie aanbeet maar bij het binnen draaien knapt de lijn en tot overmaat van ramp knapt daarna m'n lijn bij het inwerpen. Bovendien moet ik alle moeite doen om niet vast te lopen in de richel daar.

Toen had ik het wel weer gehad en was er helemaal klaar mee, hopelijk volgen er vanaf nu alleen nog maar strandwedstrijden want daar heb ik toch echt meer mee.

Pernis bye, bye.

De uitslag:


Van Jan Dibbets en Mischa Voskamp krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank.

Vis greetz,

Willem

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten