vrijdag 17 maart 2023

JaGro Bokaal zondag 12 Maart 2023


Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de Jagro Bokaal, vernoemd naar de te vroeg aan kanker overleden bestuursvoorzitter van Ter Heijde aan Zee, Jan Groot. In "de Viskeet" krijg ik steknummer A1 toebedeeld en sta hiermee links van de slag richting 's Gravenzande, het B vak is naar rechts uitgezet.

Het goede doel is dit keer weer de "Stichting Avavieren" een ongesubsidieerde stichting waar kinderen met een handicap en hun familie vakantie kunnen vieren. We worden weer keurig met de "platte kar" weg gebracht naar de vis stek.

Inschrijfgeld €15, een gratis slaatje (want daar hield Jan van) de eerste drie in Vak A en in vak B winnen een geldprijs en iedereen krijgt een kip mee (wel een dooie :-). Na afloop kan je kiezen uit een gratis bak kippen- of tomaten soep en een broodje kroket.

Gratis aas in de vorm van 25 zeepieren en een half ons zagers.

Er staat een westen wind van 5 bft draaiend naar wzw met stoten van 6 bft, temperatuur 9 ºC, beetje mistig met wat miezer regen. Lw HvH 10:42 uur (-85 cm), hw 17:58 uur (+128 cm), (± 213 cm).

Om 09:00 uur gaat de toeter en werp ik in met de 4,60 meter  NBS Tornado, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, korte wapperlijn, haak f31\8, gevuld met een zeepier, zager, of een combinatie hiervan, tommy lood 100 gram ~ Italiaans lood 160 gram ~ geankerd lood 150 gram.

Veel gebeurd er niet bij mij, en omdat ik op een kopstek sta heb ik nog het voordeel dat ik wat meer naar links kan werpen, maar ook daar komt geen vis uit. Op een gegeven moment komt er wat vis uit bij de nummers 3 (Gerrit Schut) en 4 (Hen Dankier), Hen pakt er zelfs twee.

Regelmatig zitten er wat plukjes vuil aan de lijn, maar het blijft visbaar.

Uiteindelijk is het mijn beurt om 11:15 uur, niet eens zo gek ver uit de kant komt er een bot het strand op gedraaid. Blij dat ik van de 0 af ben.


Om 13:00 uur is het weer afgelopen, en blijft het bij mij bij één vis. Niet veel maar het was wel weer gezellig zo met z'n allen, vissen voor het "goede doel".

Han van der Lek wordt "overall" winnaar en gaat er met de bokaal vandoor.


De opbrengst voor het goede doel komt uiteindelijk uit op het mooie bedrag van €2500,50

Iedereen die daaraan heeft meegedragen, hartelijk dank!

De volledige uitslag komt in de loop van de volgende week op de site, omdat de "webmaster" op vakantie is 😁.

Vis greetz,

Willem

  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten