maandag 19 september 2022

9e Competitiewedstrijd ter Heijde aan Zee zondag 18 September 2022; locatie Pernis


Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de negende competitiewedstrijd van Ter Heijde aan zee. Vanwege de harde wind aan de kust wijken we uit naar Pernis. Er staat een nw-wind van 4 bft, met stoten van 6 bft, temperatuur 15 °C, met  flinke regenbuien. Om 09:00 uur werp ik in vanaf steknummer 9 met de 4,5 meter Hero Dream Surf, 8\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, korte wapperlijnen ~ kunststof afhouders, gevuld met een zeepier, steekzager, stukje makreel, springer (levendige worm) of een combinatie hiervan, Italiaans lood ~ tommy lood  160 gram. Lw Eemhaven 09:38 uur (-32 cm), hw 15:41 uur (-32 cm), (± 133 cm).

Ik probeer het eerst op afstand, om te kijken of de bot wil bijten, maar er gebeurd maar bitter weinig. Een aantal vissers zijn vanaf het begin al begonnen met zwartbekgrondels onder de kant te vangen, grondels onder de 10 cm zijn 1 punters en zijn goed voor 1 cm op de kaart, grondels boven de 10 cm tellen voor de hele lengte.

Als je er maar genoeg van vangt en liefst boven de 10 cm kun je ook hiermee flink wat centimeters scoren. Alleen je moet van dat priegelwerk houden. Sommige vissers gaan alleen voor de grotere vissoorten op afstand  en sommige dichtbij. Kies je de juiste tactiek dan eindig je hoog in de wedstrijd.

Als ik hoor dat Jan Dibbets even verderop al vier grote grondels heeft gevangen schakel ik over om met de Vercelli Heat Leggering onder de kant te vissen, vrijwel meteen krijg ik aanbeten en begin ik grondels te vangen. Helaas na de derde worp kom ik vast te zitten en moet de boel kapot trekken.

Ik schakel weer over op de Hero en ga verder met grondels tikken.



Uiteindelijk weet ik er zo'n 24 te vangen, goed genoeg voor 143 cm een 4e plek in het vak en 8e overall. Niet mijn water, dat Pernis, geef mij maar strand, maar goed soms kan het niet anders.

De uitslag:


Ed van Zanten, Mischa Voskamp, Bert Klein, Bert Heukels en wie ik nog vergeten ben, bedankt voor het resterende aas. 

Vis greetz,

Willem

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten