dinsdag 16 juli 2013

vangstberichten: maandag 15 juli 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik nog steeds met het resterende aas op het Noordzeekanaal. Er staat een nnw-wind van 2 a 3 bft, temperatuur 20 °C, met een lekker zonnetje. Om 17:00 uur gaat de 4,5 meter Tubertini feeder erin, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes haakje f314\10, gevuld met een zager of wat slikken, tommy lood 100 gram.

20 minuten later volgt de 5 meter stok, met de gebruikelijke opstelling. 17:28 uur is het raak een doublet van een mooi formaat bot komt boven water. 17:34 uur nog een doublet maar dan of de feeder.



17:45 uur een bot, 18:00 uur een bot.



En het gaat lekker zo regelmatig een aanbeet met als gevolg vis aan de haak. 18:31 uur een botje, 19:23 uur een doublet van bot en botje.



20:01 uur een tongetje, net onder de maat, die mag weer zwemmen, 20:37 uur een tongetje.



21:11 uur een doublet tongetjes, 21:32 uur nog een doublet tongetjes.



21:57 uur een tongetje, 22:09 uur een doublet tongetjes.



Om 22:30 uur begin ik op te ruimen, bij het binnen draaien van de 5 meter stok, waar ik al een tik op had gezien zitten er nog een doublet tongetjes aan.



Totaal vang ik deze sessie 20 vissen, 9 botten\botjes en 11 tongetjes. En verlies ik 3 haken aan de krab.

Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

  1. Beste Willem, mooie verhalen en veel informatie.
    Ik ben zelf ultra amateur die vanaf het (zand)strand met zagers ook pogingen doet. Helaas weinig succes. Wellicht kan je helpen:
    Ik ben opzoek naar een site die duidelijk uitleg geeft over bijvoorbeeld het vissen met een feeder. In de winkel ben ik bang met te veel spullen thuis te komen.
    dank alvast, en goede vangst :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ Dave: kijk hier eens:

      http://www.zeevissport.com/22zeevissen/feedervissen.htm

      Met vriendelijke groet,

      www.hsvdezeebaars.nl
      (Leo)

      Verwijderen
    2. @ Dave, kijk anders ook eens hier:

      http://hsvdezeebaars.nl/index.php/tools/zeevismaterialen

      Groet, Leo

      Verwijderen
  2. Ha Dave,

    Bedankt!Zelf ben ik nog geen stukje tegen gekomen over het vissen aan zee met de feeder. Aan zee heb je meestal door een sterke stroming een heavy feeder nodig, soms met een werpgewicht van 180 gram. Maar ga je bijvoorbeeld vooraan in een swin vissen waar maar een klein laagje water in staat heb je misschien weer genoeg aan 150 gram. En soms staat er gewoon teveel stroming om met een feeder te vissen. Het ligt er dus maar net aan hoeveel stroming er staat. Zou toch een aantal hengelsport zaken af gaan voor info, dan krijg je vanzelf een beter inzicht wat je nodig hebt. Jij ook succes.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Willem,

    Dat is weer eens een sessie waar je van kan dromen. Misschien niet echt grote vis, maar wel leuk om zo lekker bezig te zijn!

    Groet, Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Leo,

    Alleen de ondermaatse tongentjes hadden maats moeten zijn ;-). Was inderdaad wel leuk vissen zo, het waren nog zware draaien zo met die doubletjes van zo'n 18 meter diepte. Bedankt voor de linken, altijd leuk om te lezen.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen