maandag 19 januari 2015

vangstberichten: zondag 18 januari 2015
Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 1e competitie wedstrijd 2015 van Ter Heijde aan Zee aan het Calandkanaal bij de "schotten". Er staat een zzw-wind van 4 bft, temperatuur 2 °C, met af en toe wat regen. Om 09:00 uur mogen we beginnen en starten we de 1e wedstrijd met 23 vissers. Steknummer 27 heb ik toebedeeld gekregen, de nummers 28 en 29 zijn onbezet en zo krijg ik gelijk een meetbeurt toegeschoven. Met het voorvissen was er weer aardig gevangen  en aantallen van 20 stuks zou niet onmogelijk moeten zijn. Maar zoals altijd is de ene dag de andere niet, zoals spoedig al zou blijken.

Ik start met de 4,60 meter NBS Tornado stok, hoofdlijn 25\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f314\8 ~ f31\8, gevuld met een pier\slik of een combinatie hiervan, tommy lood 160 gram. Om 09:27 uur zie ik een paar tikken op de top en komt er een schar naar boven, lekker van de 0 af. 09:40 wat heftigere tikken een mooie maatse wijting.09:57 uur denk ik weer vis te hebben maar het is een doublet krabbetjes, die blijken er volop aanwezig te zijn. 11:06 uur een steenbolk en met 3 vissen tot nu toe doe ik het "goed" want de vangsten vallen ontzettend tegen.11:36 uur een spiering (komkommer visje= ruikt sterk naar komkommer). 11:51 uur een botje.Een stuk of 3 keer krijg ik aanbeten maar zit er niets eraan. En 2 keer heb een zware draai waarmee ik vastloop en moet ik de boel kapot trekken. Uiteindelijk  is de wedstrijd om 13:00 uur weer afgelopen en terug in "de Viskeet" blijk ik een 2 (een 2e plaats) in het vak gevist te hebben, een prima start van het nieuwe seizoen en ik win er een waardebon van €15 mee.De uitslag:

Vak A: 1e Ron Koppe 6 vissen (144 cm), 2e John Duynisveld 6 vissen (137 cm), 3e Rob de Blois 5 vissen (113 cm).
Vak B: 1e en 1e overall Bert Heukels 7 vissen (160 cm), 2e Willem Louman 5 vissen (105 cm), 3e Bert Klein 3 vissen (73 cm).
Mannen gefeliciteerd!

(Gebruik Ctrl + scrollmuis om bericht groter te maken) :Van de firma Alpha worms heb ik een aantal zakjes proef monster toegezonden gekregen, ze zijn bezig met een nieuw soort zeeaas aan het optimaliseren. Ze stonken in iedergeval niet. Droge pieren, houdbaar bij kamer temperatuur en soepel aan de haak te zetten. Volgende week in het Calandkanaal bij de 1e wedstrijd van "de Eurovissers" zal ik eens kijken of ze in ieder geval vangkracht hebben. By the way, mochten er nog meer fabrikanten of leveranciers zij die producten willen laten uittesten door mij zijn altijd welkom. Hengels, molentjes, draad e.d. kom maar op :-).Vis greetz,

Willem

9 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd Willem naar die pieren ! Je schijnt nogal een topvisser te zijn als ze jou vragen om er mee te gaan vissen !! Ik zal eens bij Avi vragen of je een paar Yuki's en molens kan krijgen om ze te testen en dan te houden natuurlijk !!
  Je zal binnenkort wel bestookt worden met teams die je er graag bij willen hebben !! Succes zaterdag !! Groetjes Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Jan,

   Ja, eens kijken of er vis mee te vangen is. Het gaat de laatste tijd wel lekker, maar Jan je weet wat ze zeggen hoogmoed komt voor de val. Thx! We gaan het meemaken. Prettige vakantie in Thailand.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Hee Arno,

   Je brengt me wel op een idee Arno. Er komen gelijk allerlei onderwerpen naar boven dwarrelen voor een nieuwe site ;-).

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 3. Voor het bakken eerst wellen in lauwwarm water he Willem... haha

  Groet, Leo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Leo,

   Ik weet niet of ze zodanig gedroogd zijn dat ze gaan uitzetten in zeewater. We gaan het zaterdag wel zien.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 4. Hoi Willem,

  dat is een slimme zet om jouw een product te laten testen.
  Want jij vist zowat elke week, en alles wordt duidelijk omschreven.
  Zoals hengels, lijnen, haken etc.
  En je blog wordt druk bezocht, dus waarom niet ?

  Groetjes John. (WJA)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. John als je veel vist wil niet zeggen dat je dan ook goed kan vissen hoor !!
  Willem heeft momenteel veel geluk met vissen en met de liefde komt het ook allemaal wel weer goed !! Nee hoor hij vist momenteel goed laat hem dat nog maar een poosje volhouden hebben we er met het korps ook nog wat aan !
  Groetjes Jan Gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen, Willem is inderdaad zo professioneel bezig met het weblog dat veel mensen er plezier aan beleven om te lezen. Als dat resulteert in het testen van nieuwe spullen is Willem de aangewezen person. Succes ermee willem, ik doe het zaterdag met wat kleine zwarte piertjes denk ik. Gr Ed

  BeantwoordenVerwijderen