maandag 17 januari 2022

1e Competitiewedstrijd Ter Heijde aan Zee zondag 16 Januari 2022; locatie Zandmotor

 

Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de eerste competitiewedstrijd van Ter Heijde aan zee van 2022. En met twee platte karren rijden we naar "de Zandmotor" er staat een westen wind van 4 bft, met stoten van 5 bft, temperatuur 6 °C, droog met heel even wat zon. Om 09:00 uur werp ik in vanaf steknummer 10 en ik start met de 4,5 meter Hero Dream Surf, 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, diverse onderlijnen ~ korte wapperlijnen, lange wapperlijnen haak ls5013f\6 ~ 314\8, gevuld met een zeepier, kweekzager of een combinatie hiervan, Italiaans lood 150 ~170 gram. Lw HvH 07:36 uur (-50 cm), hw 14:12 uur (+107 cm), (± 157 cm).

Het begin is "moeizaam" geen enkele aanbeet, de zee voor mijn stek is vrij ruw, andere stekken hebben wat rustigere gedeeltes voor zich. Links van me staat Bert Heukels, die er toch met enige regelmaat een paar vissen weet uit te slepen, als ik op dezelfde afstand ga vissen lukt het mij niet. Rechts van met staat Ed van Zanten die weet ze ook niet te vinden maar vangt in het tweede uur toch een bot. Om 10:59 uur is het mijn beurt, als een van de laatste in het rijtje in de buurt, een bot van 30 cm, blij dat ik van de 0 af ben.


Het water is "schoon" waar we weer mazzel mee hebben, want de vissers die op 's-Gravenzande staan te vissen, trekken hele ladingen met vuil op de lijnen het strand op. Het korte wapperlijntje met de drijvertjes wat ik gebruikt heb om een zeebaarsje te verleiden, besluit ik toch nog een keer in te zetten. 
En gelukkig met succes, om 12:51 uur komt er een bot van 23 wedstrijdcentimeters bij.


Om 13:00 uur is het weer afgelopen, en ik ben blij dat het er weer op zit. Met een "opspelende hernia" zit je toch een stuk ongemakkelijker te vissen. Geen ere plaats, helaas, maar in iedergeval vis wat me een 13e plaats overal oplevert. Wel tevreden want het had zoveel slechter kunnen zijn.
Van Bert Heukels en Ed van Zanten krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank.

De kanjerpot gaat naar Jan Dibbets met een bot van 38 cm. 

De uitslag:


Vis greetz,

Willem


Geen opmerkingen:

Een reactie posten