zondag 29 augustus 2021

8e Competitewedstrijd Ter Heijde aan zee zaterdag 28 Augustus 2021

 

Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de achtste competitiewedstrijd van Ter Heijde aan zee, dat aan zee kunnen we er de dit jaar wel vanaf halen :-). Het is weer een avond wedstrijd vanaf Pernisse hoofd, er staat een n wind van 6 bft, temperatuur 15 °C, droog. Om 19:00 uur werp ik in vanaf steknummer 11 en ik start met de 4,5 meter Vercelli heat leggering, top 160 gram, 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag. De vorige keer had ik gemerkt dat er bij daglicht voorns, grondels en botjes te vangen waren aan een springertje (kleine worm), dus met flexi metalen afhouders, haak f31\12, gevuld met een springer onder de kant, tommy lood 140 gram. Lw Eemhaven 13:25 uur (-21 cm), hw 20:28 uur (+130 cm), (± 151 cm).

Om 19:00 uur mogen we beginnen en net als het aas de bodem heeft bereikt krijg ik al een paar mooie doorbuigers op de top, helaas valt het stil en heeft de vis zich niet gehaakt. En daarna begint het achter elkaar, de ene vis na de andere. Ik zet ze hier maar in een overzicht neer:









Rond de schemering plusminus 21:00 uur vallen de aanbeten onder de kant bijna helemaal weg, iets wat me de vorige wedstrijd ook al was opgevallen. Dus schakel ik over op de Hiro Dream Surf met 25\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, korte wapperlijnen, haak f314\8, gevuld met een halve steekzager en een zeepier, tommy lood 160 gram.

Daarna vang ik nog een mooie bot van 27 cm, en met een paar flinke doorbuigers komt er een paling van 59 cm bij. Hij kronkelde alleen weg uit het licht, dus het is een expressieve foto geworden. (Volgende keer maar weer gewoon het fototoestel mee). 


Voor de rest nog een tong van 22 cm en een tong van 31 cm.


Hierna heb ik nog één keer een zware draai maar vlak onder de kant valt de vis eraf, jammer.

Toch met 30 vissen mag ik niet klagen, ik vis er een 1 mee in het vak en wordt 2e overall. Het levert me een waarde bon van €25 op, zijn de aas kosten er ook weer uit :-).


De uitslag:


Ed van Zanten gefeliciteerd met de 1e plaats overall.

En o ja, Ed van Zanten, Jan Dibbets en Jan Groenewegen en Paul van Boheemen bedankt voor het aas. Binnenkort maar weer eens op strand proberen.

Vis greetz,

Willem


2 opmerkingen:

  1. Netjes gevist Willem, maar met al die voorns, ik weet het niet, hoort niet echt bij de "zoute" wedstrijden...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Stefan, Bij Pernis is het brak water, onder de kant is het zoet en vang je zoetwatervis. Het is een beetje hoe de zoutwatertong loopt. Bij veel regen wordt deze weer teruggedrongen richting Hoek van Holland. Bij uitwijk, omdat het te hard waait aan de kust moet je keuzes maken en dan is Pernis een redelijk alternatief. Een ieder is vrij om de tactiek te bepalen, ga je voor ver met kans op paling bot en tong, vaak de wat grotere soorten of voor dichtbij waar wat meer kleinere vis zit. Centimeters zijn centimeters en de ene keer is dichtbij vissen de juiste tactiek en de andere keer ver weg.

      Verwijderen