zondag 19 juni 2022

6e Competitiewedstrijd ter Heijde aan Zee zaterdag 18 Juni 2022; locatie Pernis

Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de zesde competitiewedstrijd van Ter Heijde aan zee. Er staat een z-wind van 4 bft met stoten van 5 bft, temperatuur 22 °C, met wat lichte regen op het eind van de sessie. Om 19:00 uur werp ik in vanaf steknummer 17 en ik start met de 4,5 meter Hero Dream Surf, 20\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, diverse onderlijnen van fleximetalen afhouders ~ korte wapperlijnen met drijvertjes, lange wapperlijnen haak ls5013f\6, gevuld met een zeepier, kweekzager of een combinatie hiervan, Italiaans lood 160 gram. Hw Eemhaven 15:10 uur (+145 cm), lw 21:44 uur (-177 cm), (± 322 cm).

Op stek nummer 17 mag ik het proberen dit keer, zover mogelijk werpen maar. Na enige tijd blijkt dat er maar weinig wordt gevangen. En ik besluit om over te schakelen op de Vercelli heat leggering met 160 grams top om onder de kant op zwartbekgrondels te vissen, zoetwatervis telt niet meer mee, maar omdat grondels ook in zee worden gevangen tellen deze wel mee.

Onder het motto beter iets dan niets, scoor ik om 19:49 uur een zwartbekgrondel onder de 10 cm, een zogenaamde 1 punter. 20:07 uur een tweede die net boven de 10 cm uit komt en voor 11 wedstrijdcentimeters op de kaart mee doet.


Inmiddels zie ik links van dat er op afstand toch bot gevangen wordt en ik besluit weer over te schakelen op de Hero Dream Surf.

De stek waar ik sta levert maar weinig op en ook links en rechts van me komt er slecht een enkele vis uit. Om 21:44 uur is het raak na een duidelijke tik op de top draai ik een behoorlijk gewicht naar boven. Het blijkt een mooie tong van 30 wedstrijdcentimeters te zijn, meer dan welkom.

Daar na krijg ik nog een mooie aanbeet van vermoedelijk paling, jammer genoeg, blijkt het perspex kraaltje waar de zijlijn doorheen loopt gebroken te zijn, dus vette pech. Het begint inmiddels hard te waaien en de regen laat zich ook zien. 22:42 uur volgt er nog een aanbeet met dit keer een botje.


23:00 uur is het weer afgelopen en moet ik het doen met een matig resultaat. 2 Juli revanche zullen we maar zeggen.

De kanjerpot gaat naar Paul van Boheemen met een paling van 69 cm. Gefeliciteerd Paul!

De uitslag:


Vis greetz,

Willem


Geen opmerkingen:

Een reactie posten