zondag 26 augustus 2012

vangstberichten: zaterdag 25 augustus 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 8e competitiewedstrijd van "de Eurovissers" de koppelwedstrijd in de Dintelhaven, het breede gedeelte. Een moeilijke stek voor mij, op de een of andere manier lukt me hier niet om een goed resultaat neer te zetten. Maar goed, proberen maar, misschien dat het vanavond anders is. Aangekomen in "de Pub" trek ik balletje 14 een stek voor het pomphuis (van links uitgezien). Er staat een harde zw-wind van 6 bft, temperatuur 19 °C, harde regenbuien (het lijkt wel herfst), hw HvH 21:29 uur, lw 03:56 uur op 26-08-2012. Om 19:00 uur mogen we beginnen en starten er 42 vissers.

Ik begin met de 4,5 meter stok, hoofdlijn nylon 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f31\8 gevuld met een pier, 2 slikken, een stukje calamares of een zager. In de eerste draai is het gelijk bingo, 3 zwartbekgrondels, waarvan 2 tellers. Mooi, een sterke start! 19:29 uur komt er nog eentje bij, net over de 10 cm dus een teller.



En daarna gaat het waardeloos (er komt wat stroming in het water en het begint te stijgen) 3 draaien met niets eraan. Ik schakel over op de feeder om te kijken of er wat vis langs de kant zit, kale haken en 1 haak eraf. Een krabbenest dus en ik schakel weer terug naar de 4,5 meter stok. 20:29 uur aan de afhouders een zwartbekgrondel, jammergenoeg onder de maat. 20:45 uur een doubletje zwartbekgrondels die wel tellen.



En dan gaat het fout, net voordat ik binnen wil draaien neemt m'n buurman m'n lijn mee en tjakka, finaal door, alles weg. Snel schakel ik over op de feeder, zet een nieuwe voorslag op m'n 4,5 meter stok en gaan maar weer. Een aantal maal gebruik ik de lijnclip na een tik op de top, het heeft alleen niet het gewenst resultaat. Op een gegeven moment gooi ik m'n lijn vlak onder de kant en begin achteruit m'n lijn af te spoelen om hem weer van de lijnclip af te halen. Als ik weer aan het opspoelen ben en bij de waterkant binnen wil halen denk ik eerst dat ik vast zit, daarna een dikke vette plons en gespartel, totaal onverwachts vlucht er een dikke harder weg, of ie nu gehaakt was of geschroken van het lood wat omhoog kwam weet ik niet, jammer blijft het wel.

Ik besluit om verder onder "het kantje" te vissen, dat levert me om 21:51 uur nog een zeebaarsje van 20 cm op en om 22:46 uur volgt er nog een tweede van 21 cm.



In eerste instantie denk ik met m'n 7 vissen het nog redelijk gedaan te hebben, een beetje een middenmoter. En dat zou inderdaad het geval geweest zijn indien ik nog tot het B vak had behoord. Maar ik zit nog in het A vak en dan is het weer een heel ander verhaal. Met een 32e plaats overall (bedankt wedstrijdcommissie voor de snelle vooropige uitslag) valt het ff vies tegen. Toch was het weer een gezellige wedstrijd en heb ik genoten van het samen vissen in wedstrijd verband en dat is feitelijk toch waar het om gaat.
Bij de volgende 4 wedstrijden komen de "schrappers" in beeld en dan krijgen we weer een heel andere competitie klassement.

De "kanjerpot" gaat naar Kevin vd Toorn met een zeebaars van 40 cm. De prijzen voor de grootste botten beide 38 cm gaan naar Petra vd Hoogen en Philip Harcourt. Het eerste koppel is geworden Bert Heukels \ Arthur van Tienen (479 cm), 2e koppel Henk Verlinde \ Gilles Traas (472 cm) en  het 3e koppel Mike Burmester \ Tom vd Pol (449 cm).

Mannen en vrouw gefeliciteerd!

De uitslag: Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Eurovisserscompetitie wedstrijd uitslagen 2012.
Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten