dinsdag 23 november 2010

vangstberichten: maandag 22 november 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het overgebleven aas opmaken op het strand van Ter Heijde, er staat een n-no wind van zo'n 3 bft, temperatuur 3 °C, lw HvH 20:20 uur, hw HvH 03:19 uur op 23-11-2010. Om 18:15 uur gaat de 1e hengel erin, hoofdlijn gevlochtenlijn 10\100 mm, onderlijn, wapperlijntjes haakje 6, (tommy) lood 175 gram ongeankerd. Veel verwacht ik er nog niet van, het water staat laag en pas bij opkomend water komen de vissen over de bank naar de zwin toe, maar je moet toch wat, om je aas op te maken. In waaden in het donker alleen op het strand om naar de bank toe te lopen doe ik niet, veels te link, als er ergens een kuil zit en je gaat onderuit kan het fataal met je aflopen.

Maar een botje moet toch wel te vangen zijn. Na een half uur zet ik m'n 2e hengel erbij, dito hoofdlijn, dito onderlijn etc etc. (Persoonlijk vind ik het leuker vissen met gevlochten lijn, omdat je de aanbeten zo goed kan zien, in een wedstrijd gebruik ik vaker nylon omdat dit minder weg stroomt op afstand, tenzij ik met de feeder vlak vooraan vis dan gebruik ik weer gevlochten lijn). Om 19:21 uur krijg ik een aantal leuke tikken op de stok en ik draai een bot met een gulletje het strand op, zo'n 40 meter uit de kant. 20:13 uur komt er nog een gulletje bij van 30 cm, ook vlak vooraan.



20:37 uur volgt er nog een bot van ver op de andere hengel.



En hierna is de koek op. 21:45 uur ruim ik op en ga naar huis. In iedergeval wat gevangen, volgende week is het tij beter (naar mijn idee) N's kijken of er dan meer vis te vangen is, hopelijk gooit de wind dan geen roet in het eten.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten