maandag 7 september 2020

7e Competitiewedstrijd Ter Heijde aan Zee zondag 06 September 2020



Hallo vis vrienden,

Vandaag vissen we de 7e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee eindelijk weer eens een keertje vanaf het strand wat ik persoonlijk een stuk leuker vindt. In "de Viskeet" trek ik balletje nummer 8 een meetbeurt, geen probleem het hoort erbij. Met een afstand van 1,5 meter op de platte kar en mondkapjes op rijden we een stuk naar rechts het strand op even voorbij het "strandhuis" op palen wordt stek nummer 1 in de grond geplant. Het is heerlijk visweer 3 bft west, 17 °C, hw Hvh 06:06 uur (+132 cm), lw 14:21 uur (-35 cm),(± 167 cm), droog en later zonnig.

Om 09:00 uur mogen we beginnen en ik heb er zin in, de Hiro Dream Surf is opgetuigd met 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, korte wapperlijnen, haak f31\8 gevuld met een zeepier, zager, slik of een combinatie hiervan, tommy lood 160 gram ~ piramide lood 170 gram ~ geankerd 150 gram.

Veel gebeurd er niet in het begin het lijkt wel of er totaal geen vis zit, ik wissel af van ver naar dichtbij, met flexi metalen afhouders en haakje f314\10 aan de Vercelli enigma om te kijken of er teken van leven onder de kant zit in de vorm van vis. Maar er gebeurd  niets, er zit af en toe wat apenhaar op de lijnen maar veel is het gelukkig niet.

Eenmaal meen ik een tik op de top te zien maar bij het binnen draaien zit er geen vis aan. Om 09:49 uur zie ik overduidelijk een zeebaars aanbeet bij het binnen draaien kijk ik even verbaasd want het is een doublet. Lekker als er zo weinig wordt gevangen. In een trek 59 cm op de kaart.



Mischa Voskamp links van me vangt ook een zeebaarsje en even later nog een bot. En Jan Dibbets op steknummer 5 een botje. Even verderop Joop Schildknegt een vis van 17 cm en daar blijft het bij in vak A na 4 uur vissen.

In vak B wordt iets meer vis gevangen, maar het blijft magertjes. Met die ene trek van 59 cm aan vis wordt ik eerste in het vak wat me een waardebon van €25 van Hengelsport Westland oplevert, altijd goed te gebruiken.

De kanjerpot gaat naar Johan Veenstra met een bot van 34 cm. Johan gefeliciteerd!

Vak A: 1e Willem Louman 2 vissen (59 cm), 2e Mischa Voskamp 2 vissen (51 cm), 3e Joop Schildknegt 1 vis (17 cm).

Vak B: 1e en 1e overall John Duynisveld 4 vissen (91 cm), 2e Ed van Zanten 3 vissen (66 cm), 3e Rob de Blois 2 vissen (47 cm).

Mannen gefeliciteerd!


Bij de tombola val ik nog in de prijzen en van Ed, Jan en Han krijg ik ook nog wat prijzen toebedeeld , jongens nogmaals bedankt!.


Van Jan Groenewegen, Ed van Zanten, Han van der Lek, Mischa Voskamp, Hans Nulle, Ruud Hogevorst, Leo Breugel krijg ik nog het overgebleven aas mee en een ieder die ik nog vergeten ben bedankt!

Tot de volgende en hopelijk ook weer op het strand maar dan met hogere aantallen voor iedereen.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten