maandag 9 april 2018

Zandmotor sessie zondag 08 April 2018Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen vanaf de Zandmotor ", er staat een n-wind van 3 bft, temperatuur 11 °C en het weer is enigszins heiig, de zon is er wel maar breekt later pas door voor maar even, hierdoor is toch nog redelijk fris aan het strand en ben ik blij dat ik nog een licht regenjack heb meegenomen om later te gebruiken als de zon wat meer wegzakt. Lw HvH 15:40 uur (-56 cm), hw 21:35 uur (+68 cm), (± 125 cm). Om 15:50 uur start ik met de 4,5 meter K2 Titanium, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\8, gevuld met een zeepier, tommy lood 140 gram. Een kwartiertje later volgt de 4,5 meter Tubertini feeder, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met voor de rest eenzelfde uitrusting.
Veel gebeurd er niet in het begin, regelmatig het aas vervangen en de kleine plukjes apenhaar verwijderen. Zoals altijd is het sowieso al genieten om op het strand aanwezig te zijn. 17:49 uur zie ik wat gerommel op de feeder en ja hoor een mooie bot dribbelt het strand op, 18:20 uur krijg ik een duidelijke doorbuiger op de feeder en volgt er een tweede bot.


18:49 uur een wijtingkje op de K2 hengelstok, 19:26 uur een doublet van een wijtingkje met een botje.


19:36 uur een doublet van bot en botje en het gaat best lekker zo, niet om de "haverklap" beet maar toch regelmatig een visje. 19:53 uur nogmaals een doublet van bot en botje.


20:02 uur een schar, maar niet om te eten hij ziet er ziek uit, groezelige groene vlekken en op zijn buik de builenpest, geef mijn portie maar aan fikkie die mag dus weer zwemmen.


20:22 uur een botje. 20:30 uur begin ik op te ruimen bij het binnen draaien van de hengelstokken zit er nog een doublet van bot en botje aan. De grootste bot heeft een flinke schaafwond.


Met 13 vissen, 10 botten\botjes, 2 wijtingkjes en 1 schar toch weer een leuke sessie.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Hallo Willem,

  Aardig gevangen zie ik. Scharren met gel achtige huidgezwellen vang ik wel vaker, ook botten met huidzweren overigens. De oorzaken schijnen vrij divers te kunnen zijn, bacterieel, viraal of parasitair, dan wel te wijten aan slechte milieuomstandigheden, ondervoeding of giftige stoffen. Feit is dat ik ze meestal vang tijdens en aan het eind van de paaiperiode, dus wellicht is paaistress ook nog een factor. Mijn motto is altijd om beschadigde exemplaren weer te laten zwemmen, dan kan je er zelf ook niks van oplopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Hans,

   Bedankt, ja die vissen zien er niet smakelijk uit, ik zet ze ook terug.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen