dinsdag 14 februari 2017

vangstberichten: maandag 13 februari 2017Hallo vis vrienden,

De (vis)drang was te sterk deze dag, eigenlijk zou ik verder moeten met het schilderwerk in m'n huis, maar de verleiding was te groot. Omdat ik nog wat piertjes over had van de wedstrijd van zaterdag en de vraag maar in m'n kop rondspookte: hoe zou het zijn op "de Zandmotor"? besluit ik de boel de boel te laten, m'n visspullen uit de schuur bij elkaar te rapen, en weg te wezen. Er staat een harde O-wind van 5 bft met stoten van 8 bft, wat veel stuifzand teweeg brengt, droog en zonnig, temperatuur 5 °C. Hw Hvh 16:22 uur (+ 142 cm), lw 00:35 uur (- 50 cm), (± 192 cm) op 14-02-2017.

Als ik het strand op loop met m'n kar komt er net voor de Argusmast een strand bikker aan hij roept hee Willem, ik knik, hij fietst even verder doet z'n oordopjes uit en roept gaat vissen en steekt z'n duim op. Ik moet lachen en geef hem een duim terug. Wereldberoemd op " de Zandmotor" :-). Gelijk schiet er een gedachte door m'n hoofd, later als ik er niet meer ben zou het leuk zijn als ze 1x per jaar op "de Zandmotor" de Willemgaatvissen cup zouden vervissen, lijkt me wel wat, als een soort eerbetoon aan mij. Wel met leuke prijzen erbij natuurlijk! Kan ik van bovenaf nog eens genieten van het vissen daar.

Rond 15:00 uur gooi ik in met de 4,5 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes haakje f31\8, gevuld met een zeepier, zager, zoute pier of een combinatie hiervan, roman lood 140 gram ~ piramidelood 160 gram. Een kwartiertje later volgt de 4,5 meter Tronixpro Cobra GT, met eenzelfde uitvoering. De eerste draai om 15:17 uur levert me gelijk een wijtingkje op, niet verkeerd. De tweede draai op de Cobra om 15:29 uur ook een wijtingkje, zou het een wijting middag worden? denk ik nog.Maar dan volgt er om 15:51 uur een botje, ook goed, vis is vis. 16:27 uur zit er een groene schar aan de haak, je schijnt ze te kunnen eten, maar ik neem het risico niet en laat hem weer zwemmen.16:36 uur een bot, en het gaat niet verkeerd zo, ik oefen m'n vernieuwde werptechniek en draai regelmatig een visje binnen, man wat wil je nog meer? 16:47 uur een schar.16:55 uur een schar, die een flinke beschadiging heeft, z'n zijkant is aangetast dus die laat ik ook weer zwemmen. 17:10 uur een schar.
Ook de plaatselijke zeehond heeft me weer herkend, en koekeloert regelmatig of ik al vis voor hem heb. 17:10 uur een triplet scharren.17:30 uur een kleine schar, die mag nog verder groeien. 17:53 uur een schar.18:03 uur een doublet scharren.18:15 uur begin ik op te ruimen, ondanks de kou en de hevige wind toch een leuke middag gehad. Met 15 vissen, 2 wijtingkjes, 2 bot\jes en 11 scharren heb ik me prima vermaakt.

Vis greetz,

Willem

5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ha die Kees,

   Zeker, ik had het niet verwacht. Volgende sessie daar geef ik je wel een seintje. Bedankt voor je reactie.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
  2. ok, leuk! Ik hoop echt dat ik dan kan...De poes is inmiddels niet meer :-( ...dus...

   Verwijderen
  3. ben ook wel benieuwd naar je nieuwe werp techniek :-)

   Verwijderen
  4. Ha Kees,

   Ok, jammer van de poes, je raakt toch gehecht aan zo'n beestje. Ja gaat lekker weer een stukje verder. Ik laat het je graag zien met uitleg.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen