maandag 16 januari 2017

vangstberichten: zondag 15 januari 2017Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 1e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee, na betaling van €5 wedstrijd geld en €1 voor de kanjerpot (niet verplicht), krijg ik in de "Viskeet" balletje 12 toebedeeld. Dit keer besluit de vis commissie richting s'Gravenzande te rijden waar we met 25 man verdeeld over twee trekkers met platte karren naar toe worden gebracht. Er staat een NW-wind van 3 bft, dalend naar 1 bft, temperatuur 5 °C, droog. Lw HvH 09:21 uur (-71 cm), hw 16:40 uur (+147 cm), (± 218 cm).

Om 09:00 uur mogen we beginnen en ik start met de 4,5 meter Tronixpro Cobra GT, hoofdlijn 08\100 mm gevlochten lijn, met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes haakje f 31-12 ~ f31\8, met een zeepier, zager, slik of een combinatie hiervan, piramide lood 160 ~180 gram, trapeziumlood 220 gram ~ geankerd 170 ~190 gram.

De eerste worp is een ramp m'n spoeltje met net nieuw opgespoelde lijn van Berkley 08\100 whiplash orange geeft halverwege de ingeworpen lijn een dikke vette pruik (=lijn in een kluwen doorelkaar). Eruit draaien maar en kijken of het thuis nog te ontrafelen is. Ik pak m'n reserve stok, de 5 meter Shimano Surf Leader 500 BX-G, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag. Veel gebeurd er niet, niemand die een visje vangt.

Omdat het vuil toeneemt op de lijn en deze het lood wegtrekt uit het zand verhoog ik naar 220 gram afgewisseld met 170 gram geankerd, ik pak de Cobra weer dit keer met 22\100 mm nylon want het binnen draaien gaat steeds zwaarder. Regelmatig zitten er stukken mesheft en zagertjes op de lijn, kennelijk losgewoeld door de afgelopen storm.

De 22\100 mm nylon lijn knapt op een gegeven moment ook door het vuil en ik pak een spoeltje met 25\100 mm nylon met een nylon tapse voor slag, 190 gram geankerd en gaan maar weer. Ik verander nog even van tactiek door met een onderlijn haakje 12 te gaan vissen met een paar slikker erop, wie weet zit er nog wat klein spul in de branding. Met nog ruim 1 uur te gaan weet John Duynisveld een bot van 28 cm te scoren in de buurt van de strekker. Even later vangt Jan Groenewegen een bot van 30 cm strak tegen de strekker aan. Kennelijk zijn er toch wat botten die weten waar ze hun voedsel kunnen vinden.

Om 13:00 uur bij het sein binnen draaien zit m'n lijn weer vol met vuil, kennelijk met een afgeworpen lijn erbij, hij knapt, maar omdat er vuil op zit weet ik hem in het water toch te traceren en heb ik in ieder geval m'n lood en onderlijn weer terug.

1e en 1e overall wordt Jan Groenewegen in vak B met 1 vis (30 cm) wat hem ook de kanjerpot met €25 oplevert.
1e in vak A wordt John Duynisveld met 1 vis (28 cm).

De overige vissers ontvangen maar 7 vakpunten, dus de strijd voor 2017 ligt nog helemaal open.
Voor een gevangen tarbotje van 9 cm tijdens de wedstrijden in 2016 ontvang ik nog een waardebon van €5 te besteden bij Hengelsport Westland.
Met de tombola heb ik meer geluk en van Ed en Koos krijg ik nog een plantje en van Jan de Westland biertjes (ik wist niet eens dat die bestonden), waarvoor nogmaals dank.Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Heej Willem,

  je kent me niet maar ik volg je berichten met grote belangstelling ivm m'n stek keuze.

  Misschien treffen we elkaar nog eens aan het Noordzeekanaal. D'r was een tijd dat je daar knappe gulletjes ving.Wanneer heb jij daar je laatste goeie vis gevangen?

  Groet , een andere Willem aka Toetervloeistof

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Willem,

   Gulletjes uit het NZK is alweer een tijdje geleden. Volgens de laatste vangstberichten zijn er momenteel mooie maatse wijtingen te vangen. Zelf had ik er daar de laatste keer 2 aan de maat maar ook dat is weer een tijdje terug. Succes en dat we elkaar treffen zou best kunnen want ik vis daar regelmatig, een mooie gevarieerde stek qua vis dat NZK.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen