dinsdag 13 december 2016

vangstberichten: maandag 12 december 2016Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het overgebleven aas op maken aan het Noordzeekanaal, er staat een ZZW-wind van 3 bft, temperatuur 7 °C. Het is rustig even verderop rechts van me zit er nog een visser, die zich later komt voorstellen en toevallig ook Willem heet. Om 15:10 uur start ik met de de 4,5 meter Tronixpro Cobra GT, hoofdlijn gevlochten lijn 10\100 mm met een nylon tapse voorslag, wapperlijn, haakje f31\8 gevuld met een zager\zeepier of een combinatie hiervan, tommy lood 140 gram ~ 160 gram. Na een kwartier volgt de Grauvell Vertix Moonlight, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, en een dito uitrusting. Het weer is redelijk aangenaam, geen regen en weinig wind. Lang hoef ik niet te wachten op een aanbeet, de Cobra staat al snel te tikken.

En om 15:20 uur draai ik een doublet wijtingkjes naar boven. 15:28 uur nog een doublet wijtingkjes.15:36 uur een doublet wijtingkjes, 15:46 uur een bot.15:55 uur een triplet wijtingkjes, 16:02 uur een doublet wijtingkjes.En de aanbeten blijven maar doorgaan, een groot "wijting bal" van kleine wijtingkjes. 16:12 uur een triplet wijtingkjes, 16:22 uur een wijtingkje. In de schemering begint het te haperen met de aanbeten , het duurt een stukje langer voor een aanbeet.16:52 uur een wijtingkje, 17:09 uur een wijtingkje.17:26 uur een doublet wijtingkjes, 17:30 uur een wijtingkje.17:39 uur een wijtingkje, 17:52 uur een doublet van wijting met een wijtingkje.18:01 uur een doublet wijtingkjes, 18:26 uur een doublet wijtingkjes.18:35 uur een tongetje, om 18:45 uur begin ik op te ruimen op één stok zit er nog een tongetje, op de ander een doublet van wijting en wijtingkje.
Totaal vang ik deze sessie 32 vissen, 29 wijtingkjes waarvan 2 maats, 1 bot en 2 tongetjes.

Vis greetz,

Willem


6 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,

  ik had gedacht dat er meer grotere wijtingen zouden zijn.

  De laatste tijd worden er massaal kleine wijtingen gevangen. Hopelijk zijn de grotere exemplaren binnenkort ook aanwezig. En een paar verdwaalde tongen, niet slecht.

  Groetjes John. [WJA]

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha John,

   Komt nog denk ik die grotere exemplaren. Bedankt voor je berichtje.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 2. Hoi Willem,
  Ik heb interesse voor de cobra hengel. Is dit een aanrader en zo ja waarom ?

  Groet leen van os

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Leen,

  Het is wel een hengel waar je aan moet wennen, vrij zwaar, tegenwoordig vis ik met 1 gewicht minder in het einde (de butt bestaat uit 3 gewichtjes die je naar "smaak" kunt aanpassen.)De top bestaat uit een glasvezelstukje wat een perfecte beetregistratie weer geeft. Eigenlijk heel persoonlijk een hengel, wat de een fijne hengel vindt is voor de ander weer waardeloos.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ha die Willem,

  altijd leuk die verslagen van jou....hoop dat het zaterdag ook zo voortvarend mag gaan.

  zie je zaterdag,

  cees ottens

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Cees,

   Dank je. Ik hoop het ook, we gaan het meemaken.

   Tot zaterdag.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen