dinsdag 25 oktober 2016

vangstberichten: maandag 24 oktober 2016Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het overgebleven aas opmaken aan het strand, er staat een O-wind van 4 bft, temperatuur 9 °C, lw HvH 15:45 uur (-52 cm), hw 22:55 uur (+108 cm), (± 160 cm), droog. Na enig oponthoud vanwege werkzaamheden start ik om 15:00 uur met de  4,5 meter Tronixpro Cobra GT, hoofdlijn 18\100 mm nylon,met een nylon tapse voorslag, wapperlijn, haakje f31\8 ~ ls5013F\6 gevuld met een zager\zeepier of een combinatie hiervan, piramide lood 160 gram. Na een kwartier volgt de Grauvell Vertix Moonlight, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, en een dito uitrusting. Het zeetje is vlak en met een oosten wind verwacht ik er niet zo veel van, eens kijken wat ik er van kan maken.


Nadat ik 5 minuten de Cobra erin heb liggen met een geklipte lijn waar ik aardig ver mee kan werpen, vliegt er een meeuw door m'n lijn,. Knap zegt ie, alles kwijt. Balen zeg, want ik heb er maar één gekregen en moet hem nog kopiëren. Ik vervang m'n spoeltje met 20,5\100 mm en vis weer verder. Veel gebeurd er niet af en toe wat aas vervangen en een paar slierten apenhaar van de lijn afplukken. Om 16:05 uur zit er dan toch een zeebaarsje aan de Moonlight. 16:39 uur een iets zwaardere draai het blijkt een zeebaarsje met een krab te zijn.Er komen 2 zeehonden op de stek zitten,  één zwemt er weg en de andere lijkt te willen spelen, als ik naar m'n rechter stok loop zwemt ie mee, ga ik naar de linker stok, keert ie en zwemt weer mee. Dat houd ie een paar uur vol en plotseling is ie weer verdwenen. Ondanks z'n aanwezigheid blijf ik toch baarsjes vangen.17:17 uur een zeebaarsje, 17:30 uur een zeebaarsje.17:49 uur staat de Cobra te "tikken" wat een mooie beetregistratie heeft die stok toch. Een doublet zeebaarsjes draai ik het strand op. 17:58 uur nog een zeebaarsje.18:11 uur heb ik een zware draai, en ik denk aan een grotere baars, maar het is m'n geknapte lijn met geklipte onderlijn, hier ben ik blij mee, dat ik die weer terug gevangen heb. Het overige stuk nylon ruim ik op en stop ik in m'n tas om weg te gooien in de vuilnisbak. 18:29 uur een zeebaarsje.18:58 uur een zeebaarsje, en ik ben nieuwsgierig of er hier ook in de schemering wijting en of schar te vangen is. 19:30 uur ruim ik op en zit er toch nog een wijting aan iedere stok.
Toch een "leuke" sessie zo op m'n verjaardag :-).

Vis greetz,

Willem.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,

  nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Toch leuk gevangen weer, ondanks de aanwezigheid van die honden. Wat een geluk dat je de verloren onderlijn weer terug hebt.

  Groetjes, John [WJA]

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha John, Bedankt, ja dat was een geluks worp dat ik m'n lijntje weer terug ving.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen