zondag 9 oktober 2016

3e NFB wedstrijd Katwijk aan Zee zaterdag 08 oktober 2016Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 3e NFB (Nederlandse Federatie van Brandingssporten) wedstrijd aan het strand van Katwijk aan Zee met het team Ter Heijde 1 bestaande uit Captain Ed van Zanten, Jan Groenewegen, Paul van Boheemen, Han van der Lek en Willem Louman. Er staat een O-wind van 4 bft langzaam draaiend en afnemend naar 3 bft ONO, temperatuur 13 °C met later in de wedstrijd een zonnetje. Op het verzamelpunt, strandtent Zilt krijg ik steknummer D2 toebedeeld en laat ik nou op precies dezelfde plaats terecht komen als vorige week, het kan 5 meter schelen  maar ik sta weer tegenover de strandtent KW106, iemand daarboven vind dat ik nog iets af te maken heb hier :-).


Om 09:00 uur mogen we beginnen en ik start met de 4,5 meter Tronixpro Cobra GT, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijn, haakje f31\8 gevuld met een zager\zeepier\slik\diepvries tap of een combinatie hiervan, steellood 150 gram ~ piramide lood 180 gram.

Als snel blijkt er vooraan weer behoorlijk wat apenhaar te liggen, bij bossen wordt het er om me heen uitgetrokken. Afwisselen dan maar met de reserve stok, binnen draaien lijn ontkoppelen, lijn aan de reserve stok ,ingooien en het apenhaar verwijderen van de eerste stok. Met het hoog afsteunen en gelijk strak draaien is het toch een stuk minder als vorige week, ook de stroming is minder, je hoeft veel minder zwaar te vissen qua lood.

M'n buurman rechts vangt een botje op een meter of 30 en later m'n buurman links een zeebaarsje ook niet echt ver weg. En waar blijven mijn vissen nou zit ik te denken. Via de App. komt het bericht binnen dat korpsgenoot Jan een botje heeft gescoord ook op zo'n 30 meter, zit ik te ver te vissen ?, denk ik dan, toch maar wat dichterbij proberen. Maar behalve apenhaar zit er maar weinig aan.

Andere tactiek toepassen Willem, denk ik, ver dan maar, daar was vorige week zeebaars en bot te halen. De Penn Battle 2 molen maar in gereedheid brengen dan, maar waar is het metalen plaatje en kunststof tandwiel nou gebleven wat op de as hoort te zitten? Zoeken, zoeken, zoeken in de kist niets te vinden, verloren in het zand? Alle spoelen nagekeken en ja hoor, aan de onderkant van een blaster 8000 spoel blijven plakken. Gelukkig ik heb umm nog. Nu kan ik tenminste m'n spoel met 18\100 mm nylon nog gebruiken. Super korte onderlijn erop met 2 haken en volproppen met aas. De aaslijn met lood evenwijdig aan het strand en "knallen" met de Cobra. Gelijk hoog afsteunen en strak draaien en het blijft mooi liggen.

11:22 uur geeft dat resultaat en sleep ik een bot het strand op, lekker van de 0 af. 11:48 uur zit er weer een bot aan.12:06 uur komt de derde bot het strand op en het gaat goed volgens de controleurs. 12:24 uur zie ik zelfs even een tik op de top van de Cobra, maar is het vuil wat op de lijn zit of vis? Draaien, draaien, draaien het gaat redelijk zwaar. Mooi een doublet bot, alle haken vol.Om 13:00 uur is het weer afgelopen en de prijsuitreiking is bij de KWV SKUYTEVAERT goed dat er een plattegrond beschikbaar is.
  
Paul van Boheemen in vak A vangt 1 vis (32 cm), Ed van Zanten in vak B 1 vis (25 cm), Jan Groenewegen in vak C 1 vis 27 cm, Willem Louman in vak D 5 vissen (116 cm) en Han van der Lek in vak D 2 vissen 39 cm. Met het kops Terheijde 1 eindigen we op een keurige 10e plaats.

Individueel met 5 vissen, 116 cm aan vis blijk ik een 1 in vak D gevist te hebben en wordt 2e overall. Goed voor een Yuki stok met een beker. (Arvy Schonherr bedankt voor de foto.)Het was alweer een tijdje geleden dat ik in de prijzen viel met een viswedstrijd, maar hopelijk hoef ik op deze niet zo lang te teren. Ik ben er in ieder geval blij mee.

De individuele uitslag:

1e en 1e overall Wim Kruining 7 vissen (189 cm), 2e Willem Louman 5 vissen (116 cm), 3e Sjaak Tessel 4 vissen (108 cm), 4e Marcel van Houten 3 vissen (77 cm), 5e Edwin Jongenelen 4 vissen (76 cm). Mannen gefeliciteerd!
Uitslag korpsen:

1e korps Nacht&Ontij team 1 (52 punten), 2e Team Brittenburgh 2  (66 punten), 3e Slufter 3 (70 punten). Korpsen gefeliciteerd!Van een visser even rechts van me krijg ik nog een restant slikken mee, van Jan en Ed het overgebleven aas waarvoor nogmaals dank.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Hoi Willem
  Wat een rotwedstrijd ( niet voor jou natuurlijk) met al dat vuil en weinig vis zondag bij Groote Keeten geen vuil en de winnaar 15 vissen en 3 meter.

  gr harry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Harry,

   Zeker dat is leuk vissen als je er 15 vangt in 4 uur tijd. Het goede nieuws is dat gisteren tijdens het aas opmaken er bij ons ook bijna geen vuil meer zat. De eerste wijtingen diende zich alweer aan. Het wordt alleen nog maar beter de komende periode. Bedankt voor je bericht.

   Vis greetz,

   Willem.

   Verwijderen