zondag 14 augustus 2016

vangstberichten: zaterdag 13 augustus 2016



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik een koppel wedstrijd georganiseerd door enkele mensen uit het bestuur van "Ter Heijde aan Zee". Er was bij mij nogal wat verwarring, de tijd van deze wedstrijd was gepland om acht uur en omdat Ter Heijde aan Zee altijd 's ochtends vist was ik er vanuit gegaan dat het 08:00 uur zou zijn, dat is mooi dacht ik bij m'n eigen pik ik s'avonds nog even de strandwedstrijd mee van de Hoekse Strandvissers. Niets was minder waar en net op tijd kreeg ik te horen dat het van 20:00 uur tot 01:00 uur zou duren op Pernis, je kunt tenslotte je koppelmaat niet zomaar in de steek laten. Om en nabij de 10 koppels hadden wel zin in een wedstrijd bij Pernis en ik vis met Paul van Boheemen.

Paul heeft steknummer 6 geloot en om 20:00 uur mogen we beginnen. Er staat een n-wind van 3 bft die later draait naar nno, temperatuur 17 °C, lw Vl 19:16 uur (-42 cm), hw 00:56 uur (+88 cm), (± 130 cm), droog met een zonnetje. Ik start met de 4,5 meter Grauvell Vertix Moonlight, hoofdlijn 25\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag en m'n nieuwe molen Fin-Nor om te kijken of hiermee die grote palingen er wat makkelijker uit te draaien zijn.

Veel gebeurd er niet, het blijkt erg stek afhankelijk te zijn, Paul vang een tongetje van 19 cm en daarmee zijn we van de 0 af. Koos en z'n maat vangen met enige regelmaat een vis en eindigen met 8 vissen. Ton van der Pol en Arthur van Tienen verderop links van ons eindigen met 7 tongetjes. Bert Heukels en Roel Kranenburg links van ons hebben lange tijd niets, in het laatste half uur vangen ze een palinkje. Rechts van ons staan Mischa Voskamp en John Duynisveld dit koppel eindigd met 3 vissen. Paul vangt er nog een tong bij van 24,1 cm wat afgerond 25 cm oplevert.

Zelf krijg ik geduurde de 5 uur vistijd 2x een aanbeet, maar bij het binnen draaien zit er niets aan. Krab of vis is de vraag? Even verderop rechts van ons staat Kees van Diepstraten met z'n maat er regelmatig vis uit te trekken een stuk of 3 a 4 palingen wordt er geroepen waaronder één van 70 cm en één van 85 cm, kijk dan ga je "lekker". Om 01:00 uur is het weer afgelopen. 

Van John Duynisveld krijg ik de overgebleven slikken mee, van Ton van der Pol en Arthur van Tienen het overige aas, waarvoor nogmaals dank! De uitslag komt in de winkel van Hengelsport Westland te hangen, zodra ik die heb plaats ik hem hier weer.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten