dinsdag 5 juli 2016

vangstberichten: zondag 03 juli 2016




Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 7e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee. Op de parkeerplaats krijg ik van Tom van der Pol gelijk een berg aas in m'n handen gedrukt, over van de 12 uurs wedstrijd Willem zegt ie. Top Tom bedankt! Na het gebruikelijke bakkie koffie, krijg ik steknummer 6 toegewezen. Weer zo'n stek vooraan "de Zandmotor", vaak vang ik toch meer vis wat meer naar het "hart". Maar goed Koos kan er ook niets aan doen dat ie steeds weer zo'n laag nummer uit het zakje tovert. Ik zal het er mee moeten doen. Er staat een w-wind van 4 bft, 15 °C, lw HvH 07:24 uur (- 66 cm), hw 14:41 uur (+ 122 cm), zonnig.

Om 09:00 uur mogen we beginnen en ik start met de Tubertini feeder, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes haakje f31\8, gevuld met een pier\slik\zager\diepvries tap of een combinatie hiervan, piramidelood 160 gram. Het levert me niets op, om me heen wordt zowel links als rechts bot gevangen. Tom van der Pol staat links op een kopstek en begint de ene na de ander baars eruit te trekken. Zo'n beetje op dezelfde stek waar de vorige wedstrijd Kees van Diepstraten een flink aantal baarsjes eruit wist te tikken. Kennelijk dus net een stroompje of draaiing in het water waar de vis graag samen komt.

Omdat ik niet tot scoren kan komen schakel ik over op de Grauvell Vertix Moonlight, misschien dat de feeder toch wat te onrustig werkt met een constant trekkende top. Ed van Zanten rechts van me weet er wel een paar visjes uit te draaien, hoofzakelijk ver weg. Links van me worden ze weer dichtbij gevangen, maar welke afstand ik probeer, het wil niet lukken. Inmiddels liggen er wel 7 verschillende onderlijnen op strand, je moet toch wat proberen. De ultra korte met sneuen van 15 cm en vol met aas, knal ik zover mogelijk weg, en ja, eindelijk, eindelijk vang ik een bot om 11:38 uur. Gelukkig van de 0 af.



Nog maar een keer dan, en ook de volgende draai gaat zwaar, ik denk ze gevonden te hebben, maar helaas pindakaas een grote sliert mosselen siert m'n haak. Ik blijf het proberen, maar als om 13:00 uur het eindsignaal klinkt blijf ik op 1 vis staan. Jammer. Het weer en het gezelschap was weer perfect en ondanks het slechte resultaat heb ik toch genoten van deze wedstrijd. Alleen begint m'n rug op te spelen wat zich uit in hevige krampen in m'n hamstrings, waardoor ik mank loop. Ik besluit om na de wedstrijd gelijk naar huis te gaan om te rusten. Van Tom van der Pol krijg ik nog een restant steekzagers en van Ed van Zanten ook nog een restantje aas, waarvoor nogmaals dank.

De kanjerpot gaat naar Joop Schildknegt met een zeebaars van 52 cm, gefeliciteerd Joop. Knap om die er met 1 arm uit te draaien.

Vak A: 1e en 1e overall Tom van der Pol 18 vissen (492 cm), 2e Roel Kranenburg 5 vissen (158 cm), 3e Rob de Blois 6 vissen (156 cm).

Vak B: 1e John Duynisveld  7 vissen (222 cm), 2e Jim Sonneschein 5 vissen (145 cm), 3e Brian van der Ploeg 5 vissen (135 cm). Mannen gefeliciteerd!

Na een paar uurtjes ben ik weer aardig herstelt en gaat het weer stukken beter. Na wat huishoudelijke taken besluit ik om morgen er toch een 4e dag tegenaan te "plakken". Ik kan het gewoon weg niet over m'n hart verkrijgen om de pieren en slikken en zagers in de koelkast weg te laten rotten.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten