dinsdag 10 mei 2016

vangstberichten: zondag 08 mei 2016



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen in het Noordzeekanaal, eens kijken of er tong te vangen is. Er staat een o-wind van 3 bft met stoten van 7 bft, 22 °C, met een zonnetje. Om 17:15 uur start ik met de 4,5 meter Tronixpro Cobra GT, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, flexi metalen afhouders afgewisseld met mds afhouders, haakje f31\8 gevuld met een zager\pier\slik of een combinatie hiervan, tommy lood 140 gram. Een kwartiertje later volgt de 5 meter Shimano Surf Leader 500 BX-G met een zelfde uitrusting. Zo te zien zijn er geen andere vissers aanwezig, meestal een veeg teken. Maar goed proberen kan geen kwaad.

Redelijk snel komt er een aanbeet en om 17:33 uur draai ik een schar naar boven, 17:53 uur volgt er een tweede.



18:02 uur nog een schar, 18:18 uur een wijtingkje.



18:58 uur een wijtingkje, 19:11 uur een wijting.



19:19 uur een wijtingkje, 19:55 uur een schar.



Naar de schemering toe worden de aanbeten stukken minder. Alsof het licht uitgaat,tijd om te slapen. 20:41 uur een wijting, 21:18 uur een wijtingkje. Ik verlies tot 2x toe bij het binnen draaien een lijn, er ligt daar iets in het water waartegen de lijn kapot schuurt. Dan maar een andere stek voor de rechter stok.



23:16 uur zijn er toch een paar wakker geworden een doublet wijtingkjes, 23:30 uur begin ik op te ruimen en zit er op één stok nog een wijtingkje. Helaas niet de gehoopte tong dit keer, maar dat kan de volgende keer weer heel anders zijn.



Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    Twee weken geleden had ik hetzelfde verhaal. In het licht een aantal visjes gevangen. Tegen de schemer 1 tong 31 cm en met donker niks meer. Mijn buren hadden hetzelfde.

    Groet Erik

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Erik,

      Het blijft een apart water. Bedankt voor je reaktie.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Hoi Willem,

    zal niet lang meer duren voordat de tongen gevangen worden denk ik. Schrik niet, vrijdag 6 mei was ik aan het vissen op de Noordpier. 7 scharren en een mega vette grote bot. Alles zwemt weer, en toch even gevist.
    En had ook zondag in gedachten om de flinke restant pieren op te maken in Oud Velsen. Toch maar niet gegaan, en de pieren maandag ingezouten.

    Als het goed is zie ik je op één van de PENN wedstrijden in september of oktober.

    groetjes John [WJA]

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha John, Ik wilde je nog bellen of wappen maar je staat niet meer in de lijst. Waarschijnlijk kom ik je eerder tegen. Leuk dat je weer gevist hebt.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen