donderdag 5 mei 2016

vangstberichten: donderdag 05 mei 2016



Hallo vis vrienden,

Heerlijk zo'n vrije dag met lekker weer op een doordeweekse dag, i like it. Hengelsport Westland was vandaag nog open tot 12:00 uur dus er konden nog 2,5 ons kweekzagers en 50 piertjes gehaald worden. Mooi! Maasvlakte 2 maar eens proberen, relaxed vissen op 't strand met een lekker zonnetje, drank en eten erbij, helemaal goud! En als er dan ook nog een visje wil bijten is dat helemaal top. Er staat een zo-wind van 3 bft, die even inzakt naar 2 bft en later weer aantrekt naar 3 bft met stoten van 4 bft, temperatuur 14 °C, met een heerlijk zonnetje. Hw HvH 14:27 uur (+136 cm), lw 22:56 uur (-58 cm), (± 194 cm).

Als ik aankom lopen zit er al een zeehond op "de stek", die met enige regelmaat terug komt. Om 12:30 uur start ik met de 4,5 meter Tronixpro Cobra GT, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag erin, haakje f31\8 gevuld met een pier\zager of een combinatie hiervan, tommy lood 160 gram ~ 180 gram piramidelood ~ 200 gram tommy lood ~ 170 gram geankerd al naar gelang de stroming loopt. Als ik de 5 meter stok aan het optuigen ben zie ik een paar tikken op de top, bij het binnen draaien zit er niets aan, krab misschien? Een kwartiertje later volgt de 5 meter Shimano Surf Leader 500 BX-G met een zelfde uitrusting, behalve de hoofdlijn 08\100 mm gevlochten lijn. Het water komt snel op en ik moet gelijk al naar achteren.

De gevlochten lijn blijkt een foute keuze te zijn ondanks geankerd lood spoelt deze sterk naar rechts dan maar een spoeltje nylon 22\100 erop dat blijft beter liggen. 13:54 uur moet ik het geankerde lood over de bank heen trekken en warempel vlak bij de kant zie ik dat er een zeebaarsje aan zit. Geinig ze zitten er weer.



14:33 uur voel ik bij het binnen halen al getrek aan de lijn, van ver zie ik het gespetter van een mooie vis met 46 cm de eerste maatse van het jaar.



Een lekker gevoel weer zo'n vechtende zeebaars aan de lijn, pas vanaf 1 juli 2016 mogen maatse zeebaarzen vanaf 42 cm dus meegenomen worden voor consumptie met een limiet van 1 per dag. Hij mag weer zwemmen. 14:53 uur zit er op de 5 meter stok een zeebaarsje.



En het gaat niet onaardig zo, wel zit er erg veel bruine smurrie op de lijn wat wel makkelijk te verwijderen is, het meeste valt er bij het topoog al vanaf. Als het water flink is gezakt kan m'n geankerd lood eraf en gaat er piramide lood onder, nog wat later blijft tommy lood 160 gram goed liggen. Heel even denk ik op laag een mooie aanbeet van zeebaars te krijgen, de 5 meter stok staat lekker te zwiepen, maar als ik het gekrijs van meeuwen hoor die rond cirkelen en dan naar de zee kijk denk ik nee he, weer een meeuw in m'n lijn. Als het beest op strand getakeld is spreid hij z'n vleugels een paar maal en los is ie, als een speer er vandoor.

De zeehond ligt lekker te zonnen in het water, af en toe eronder en dan opeens met z'n kop heel even boven de zeespiegel. Veel haast om weg te gaan heeft ie niet, ik kan hem geen ongelijk geven.



18:30 uur ruim ik op, om en nabij hoog komen de baarzen richting strand met hun hit en run tactiek achter de aas vissen aan. Als die periode is afgelopen wordt de kans op zeebaars stukken kleiner. In de volgende maanden zal dat veranderen en zijn ze in andere periodes dan om en nabij hoog ook goed te vangen. En o ja, krab zit er ook weer, maar gelukkig nog niet extreem veel.



Een aangename middag zo.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten