dinsdag 5 april 2016

vangstberichten: zondag 03 april 2016



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 4e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee dit keer versus de Zeenaald. De uitslag van de 5 hoogst geëindigde vissers bij elkaar opgeteld van Ter Heijde aan Zee versus de 5 hoogst geëindigde van de Zeenaald, degene die de meeste centimeters heeft wint de wisselbeker. In "de Viskeet" is het al gezellig druk, en na betaling van 5 euro wedstrijdgeld en 1 euro voor de kanjerpot (niet verplicht) krijg ik steknummer 14 toebedeeld. Met 2 "platte karren" rijden we richting 's Gravenzande waar we weer een aantal keer vastlopen, één tractor heeft waarschijnlijk z'n beste tijd gehad want deze wil maar niet in z'n vierwiel drive komen, uiteindelijk staat iedereen toch op tijd op z'n stek en kunnen we om 09:00 uur beginnen.

Er staat een zw-wind van 3 bft dalend naar 2 bft, 10 °C, bewolkt met in het laatste uur zon. Lw HvH 05:25 uur (-64 cm), hw 12:26 uur (+96 cm), (± 160 cm). Ik start met de 4,5 meter Tronixpro Cobra GT, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\8 ~f314\10, gevuld met een pier\slik\diepvries tap\zager, tommy lood 160 gram ~ piramidelood 180 gram.

Even verderop links van me zie ik Han van der Lek gelijk een vis vangen, altijd prettig als je van de 0 af bent. Marcel Ijzenbrandt 2 plaatsen links van me laat er ook geen gras over groeien en begint schar te vangen. 09:36 uur is het mijn beurt en komt er een schar het strand op, echt wild is het niet en al snel wordt het duidelijk dat het "sprokkelen "wordt voor een visje.

Als ik zie dat Marcel Ijzenbrandt van afstand scharren begint binnen te slepen, schakel ik over op korte lijntjes, dun aan azen, alles voor de afstand en om 10:42 uur komt er een doublet botten het strand op, een mooie draai want het is magertjes met de vis. Het lijkt wel of er op de grootste een tattoo zit, z'n rug is enigszins geschaafd.



In het laatste uur zijn er toch een aantal vissers die een visje weten te scoren en wil er bij mij niets meer bij komen, tot................de laatste magische draai.
Met nog 10 minuten te gaan werp ik in 20 meter uit de kant, kleine haakjes gevuld met een paar slikken, 5 tellen voor het eindsignaal zie ik de Tronixpro Cobra tikken, het binnen draaien doe ik uiterst voorzichtig soms zuigt zo'n klein visje zich alleen vast aan het aas en bij het minste of geringste laat ie dan los, maar het zit mee, de haak is geslikt en m'n 4e visje een botje van 11 cm komt erbij op de kaart.



Terug in "de Viskeet" hebben de 5 beste vissers van Ter Heijde 277 cm bij elkaar gevist en "de Zeenaald" 389 cm. Waarmee de wisselbeker weer mee terug gaat naar "de Zeenaald". Proficiat mannen!

De grootste vis is voor Marcel Ijzenbrandt met een bot van 39 cm en wint hiermee de kanjerpot, 47 euri's in de knip, altijd lekker.

Uitslag Ter Heijde aan Zee:

Vak A: 1e en 1e overall Willem Louman 4 vissen (89 cm), 2e Brian van der Ploeg 3 vissen (58 cm), 3e Rob de Blois 3 vissen (54 cm).

Vak B: 1e Paul van Boheemen 2 vissen (59 cm), 2e Arjan van Velzen 1 vis (31 cm), 3e Roel Kranenburg 1 vis (29 cm). Mannen gefeliciteerd!



Behalve een waardebon van €25 voor de 1e plaats van Hengelsport Westland win ik in de Tombola ook nog 4 prijzen. Nummer 14 brengt geluk, bedankt Johan :-).



Van Han van der Lek, Marcel Ijzenbrandt en Jan Groenewegen krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten