dinsdag 22 maart 2016

vangstberichten: zaterdag 19 maart 2016_sessie-II



Hallo vis vrienden,

In de avond vis ik de 3e competitie wedstrijd van "de Eurovissers" op het strand van Hoek van Holland. Het is verzamelen op de prachtige locatie van de Hoekse Watersport Vereniging en zo te zien is de zee nog behoorlijk "woelig". Er staat een n-wind van 4 bft met stoten van 5 bft, temperatuur 7 °C , wat lichte regenspatjes, lw HvH 20:24 uur (-63 cm), hw 00:56 uur (+93 cm) op 20-03-2016, (± 156 cm). om 19:00 uur mogen we beginnen met 26 deelnemers, ik start met de 4,5 meter Tronixpro Cobra GT, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\10 gevuld met een pier\slik of een combinatie hiervan piramide lood 180 gram ~ geankerd 170 gram, want de stroming is behoorlijk. Verhalen over veel vuil vallen gelukkig nog al mee, alhoewel de avond ervoor een visser een hengel met standaard heeft verspeeld door het vele vuil wat achter de lijn is blijven hangen en nooit meer terug gezien. Dan sta je wel even gek te kijken denk ik.

De eerste draai is het gelijk raak bij mij, ging het altijd maar zo :-), een doublet van bot en botje dient zich aan. De 2e draai gaat raar eerst heel stroef en dan blijft m'n molen doordraaien zonder lijn op te spoelen, eerst denk ik nee he, molen kapot. In het donker zie ik het niet zo goed en dan blijkt m'n lijn om de achterkant geslagen te zijn als ik hem los wil halen vliegt ie weg uit m'n handen, shit hij was gebroken maar blijven hangen, eventuele vissen zijn ook weg :-(.

Snel de 5 meter stok inschakelen maar en verder vissen, 20:29 uur komt er een mooie bot het strand op en met 3 vissen doe ik mee in de top.



Er wordt er weinig gevangen, alleen in het begin leek het aardig te worden maar daarna is het "sprokkelen" geblazen voor een visje. 21:09 uur komt er nog eentje bij en met 4 vissen gaat het lekker. Er zit regelmatig wat vuil op de lijn maar er blijft goed te vissen.



Bij Dirk Dierckx links van me wil het maar niet lukken, kom op Dirk je kunt het zeg ik tegen hem en warempel in de laatste draai trekt Dirk er nog een gulletje uit. Bij Erik Remijn gaat het ook niet lekker in het begin maar later op de avond begint ook hij aan een inhaalslag terwijl ik er niets meer bij kan vangen weet hij het aantal ook op 4 stuks te brengen.

Klasse bak Ruud van Noord weet er 8 uit trekken, net zo knettergek van vissen als ik ook hij heeft 's ochtends in Katwijk aan Zee gevist en natuurlijk 1e in z'n vak geworden, net als nu maar dit keer wordt ie 1e overall. Eerst denk ik als 2e of 3e in het vak geƫindigd te zijn want ook Arthur van Tienen eindigt met 4 vissen. Als ik de uitslag zie ben ik aangenaam verast 1e in het vak en 2e overall, lekker.

De uitslag: 1e en 1e overall Ruud van Noord 8 vissen (201 cm), 2e Willem Louman 4 vissen (89 cm), 3e Willem Hoogendoorn 2 vissen (37 cm). Mannen gefeliciteerd!



Vis greetz, Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten