maandag 21 december 2015

vangstberichten: zondag 20 december 2015



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 12e competitie wedstrijd van "Ter Heijde aan Zee", er staat een zzw-wind van 5 bft met stoten van 7 bft, temperatuur 10 °C. Hw HvH 09:40 uur (+97 cm), lw 15:06 uur (-69 cm), (± 166 cm). In "de Viskeet krijg ik balletje 8 toebedeeld en met 25 man\vrouw vertrekken we met 2 trekkers rechts het strand op richting de Zandmotor, vanaf het vaste strandpaviljoen worden de bordjes naar rechts uitgezet. Om 09:00 uur vliegen er zo'n 25 onderlijnen de Noordzee in.

Graag had ik de foto's hier geplaatst, maar achteraf bleek er geen geheugen kaartje in de camera te zitten. Wel vreemd dat de camera dan toch fotografeert. Kees van Diepstraten links van me begint voortvarend door er gelijk een doublet wijtingen uit te draaien. De eerste draai is bij mij niets en ik schakel gelijk over op een onderlijn met sneuen boven het lood, laat die wijtingen maar komen.

De volgende draai is beter en vang ik een doublet botten. John Duynisveld die twee plaatsen rechts van me staat weet er ook regelmatig vis uit te draaien, met nog twee draaien van 2 stuks, waaronder een mooie bot van 37 cm weet ik hem nipt 1 vis voor te blijven. Als het water verder zakt lijkt het of de vis verdwijnt de vangsten lopen bij een ieder terug.

Uiteindelijk zie ik John Duynisveld weer vangen en niet eens zover uit de kant. 3 vissen sta ik achter, maar door ook wat dichterbij te gaan vissen komt er een zeebaarsje van 24 cm bij, ze zitten er nog. M'n buurman rechts Bert Klein gaat laat van start maar haalt er in het laatste uur toch 4 exemplaren uit. Ik vang er in het laatste half uur nog 3 vissen bij en blijf met 1 vis qua aantal net voor John.

Uiteindelijk blijk ik het vak gewonnen te hebben met 10 vissen (229 cm) en wordt 2e overall. Het levert me een waardebon van €25 op. De kanjerpot komt er ook nog eens bij voor een bot van 37 cm en ik ben weer €25 rijker. Bij de kwartaalprijzen ben ik 5e geworden en dat levert me een bon op van €5. Maar vooral goed voor het moraal, dat het weer lekker loopt. Op naar de volgende wedstrijden!

Uitslag:
vak A: 1e Willem Louman 10 vissen (229 cm), 2e John Duynisveld 9 vissen (205 cm), 3e Ed van der Vegt 9 vissen (201 cm).
vak B: 1e en 1e overall Wim Holstein 11 vissen (258 cm), 2e Rob de Blois 9 vissen (220 cm), 3e Jan Dibbets 10 vissen (208 cm). Mannen gefeliciteerd!



Bij de Tombola wint Ed van Zanten nog een kerstster die naar mij gaat, Ed nogmaals bedankt. Van Jan Groenewegen krijg ik nog een restant aas mee om in te zouten. Jan bedankt weer!
Wens ik iedereen nog fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar, tot aan de waterkant!

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Willem
    Zo zie je maar iedere keer is het anders en vandaag stond jij weer op de goede plek en dat heb je uitgebuit . Het is je van harte gegund en goed voor het moraal . Nu even rust en dan 10 januari de eerste wedstrijd met het korps op de Maasvlakte van vereniging De Slufter . Goede feestdagen
    en kijk uit met vuurwerk want zonder vingers is het lastig beazen !!

    Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Bedankt, 10 januari gaan we er weer tegenaan. Prettige feestdagen, en aan vuurwerk doe ik niet meer :-).

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen