dinsdag 6 oktober 2015

vangstberichten: maandag 05 oktober 2015



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen samen met Kees Wijntjes en Ar van Rhijn, het weer is nog lekker, er staat een zzo-wind van 4 bft draaiend naar zo en daalend naar 3 bft, temperatuur 18 °C, lw HvH 14:30 uur (-51 cm), hw 21:15 uur (+110 cm), (± 161 cm). Na een gastvrij onthaal door Ar vertrekken we naar het strand. Rond 12:30 uur gaat de Grauvel Vertix Moonlight erin, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\8, gevuld met een pier\slik\zager of en combinatie hiervan , tommy ~ piramid lood 150 ~ 160 gram, later met meer stroming 150 gram geankerd. Een kwartiertje later volgt de NBS stok met 08\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, voor de rest hetzelfde.

Ar blijkt een gastvrije gastheer te zijn hij bied van alles aan, koffie, radler, croissantje ham\kaas en later komt ie nog op de proppen met een heerlijk broodje warme rookworst, helemaal top Ar! En lang duurt het niet voor er vis op de kant komt. 13:27 uur begin ik met een triplet van een wijtingkje met 2 scharren.



Ar vangt ook scharen en een wijtingkje en Kees trekt er een doubletje schar uit.



Krabbetjes zitten er ook, en om 13:54 uur komt er nog een schar het strand op.



14:06 uur een doublet schar, en om 15:05 uur staat de NBS Tornado te tikken en komt er een zeebaarsje het strand op.



Een leuke visserij zo, niet dat het super wild is met aanbeten maar regelmatig komt er bij iedereen een visje het strand op. Als het water verder zakt wordt het "knallen" alles wat je in je hebt om zover mogelijk te komen, want daar zit de vis over het algemeen. 15:24 uur een schar, 16:18 uur een doubletje schar.



Ar scoort nog een bot van ver met geklipte lijnen.



En we kletsen gezellig over de visserij, leuk om te zien dat Ar net zo'n enthousiaste visser is als ik zelf ben en met volle teugen zit te genieten langs de waterkant. Voor Kees wordt de afstand moeilijk om te overbruggen, gek is dat niet want Kees vist nog niet zo lang. Ten opzichte van het begin gooit Kees al een heel stuk verder, er zit duidelijk een fikse verbetering in.

Tijdens het indraaien zonder iets geks te doen, gaat m'n Penn surfblaster 8000 kapot, alle lijn wordt op 1 plek gespoeld, dit is nu al de zoveelste, duur zijn de molens niet maar ik ga toch maar opzoek naar wat meer kwaliteit, zeker als je zoveel vist als ik heb je toch meer aan een iets deugdelijkere molen. Ik kan er nog net mee onder het "kantje" vissen en vang er om 17:14 uur nog een zeebaarsje mee. 18:02 uur een schar.



Dan is het weer een tijdje niets meer, regelmatig zit er een zeehond op "de stek" en misschien dat dit van invloed op de visvangst is. 19:56 uur komt er weer leven in de brouwerij en komt er een schar bij. Om 20:00 uur hebben we afgesproken om ermee op te houden, aan alles, hoe leuk dan ook, komt een eind, en beginnen we op te ruimen bij het indraaien van de laatste stok zit er nog een wijtingkje aan.



Totaal vang ik deze sessie 14 vissen, 10 scharren, 2 zeebaarsjes en 2 wijtingkjes. Ar en z'n vrouw bedankt voor het warme gastvrije onthaald en ook Kees voor deze gezellige sessie. Zeker een aanrader om dit nog een keer te doen.

Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

  1. ha Willem!
    leuk verslag van een heel leuke visdag.
    De scharren smaken best! Ar ook bedankt voor de gastvrijheid en de gezelliheid..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Kees,

      Bedankt en eet smakelijk. En tot een volgende keer weer.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Hoi Willem

    Was weer gezellig zo te lezen.

    De viswereld is klein, want Ar heb ik jaren geleden voor het laatst gezien.

    Groetjes John [WJA]

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha John,

      Ja leuke sessie weer. Ok, hij was eigenlijk gestopt en had alles verkocht. Maar het vissersbloed kruipt waar het niet gaan kan en is dus weer opnieuw begonnen met 2 nieuwe stokken van 5,5 meter en 2 nieuwe molens. Een goede visser die erg ver kan werpen, als Ar het wedstrijdcircuit ingaat zie ik hem wel regelmatig hoog eindigen.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  3. Waaat gestopt ? Dat kan door omstandigheden natuurlijk. Wel leuk dat hij weer zijn hobby opgepakt heeft. Ik had Ar laatst gezien toen hij ging vissen op tong in het NZ Kanaal. Wie weet staan jullie samen daar wel te vissen in de toekomst.

    Groetjes John [WJA]

    BeantwoordenVerwijderen