vrijdag 4 september 2015

vangstberichten: donderdag 03 september 2015Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik weer vissen op de Maasvlakte 2, van Jan Groenewegen had ik nog wat aas gehad en zelf heb ik ook nog wat, genoeg voor een sessie. Jammer genoeg zit het weer niet mee, maar altijd nog beter dan vrijdag, dus ik waag het er maar op. Tenslotte is code geel net voorbij. Er staat een w-wind van 4 bft met stoten naar 5 bft, temperatuur 16 °C, veel regen. Lw HvH 14:4 uur (-39 cm), hw 18:56 uur (+131 cm), (± 170 cm).


Na de gebruikelijke optuiging gaat rond 16:00 uur de Grauvel Vertix Moonlight erin. Ik loop nog even te worstellen met m'n paraplu die door de wind dubbelgeslagen is, maar 25 minuten later volgt de NBS Tornado met een zelfde uitrusting. Er staat erg veel stroming en op een gegeven moment moet ik het lood vervangen voor 180 gram piramide lood en 170 gram geankerd.

16:19 uur zie ik een duidelijke aanbeet en komt er een zeebaarsje het strand op. 16:58 uur volgt er een tweede.De zee is vrij onstuimig er zijn maar weinig aanbeten. Vaak vang je de zeebaars juist beter als het wat rustiger is, tenminste dat is mijn ervaring.
Om 17:00 uur komt er vanuit zee een smiley ball mijn richting opgewaaid, dat had ik net nodig zeker als je zo saggerijnig kijkt.18:05 uur volgt er nog een zeebaarsje.Ik verplaats me nog zo'n 300 meter naar links maar ook daar krijg ik geen aanbeten meer. 20:30 uur vindt ik het weer mooi geweest, pak m'n boeltje bij elkaar en vertrek naar huis.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Lekker bezig Willem! en een mooie 'kopfoto'. ...je haar begint ook al aardig af te zakken...haha :-)
  Vangse!
  Groet, Leo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Leo,

  Ha ha, Leo, ik weet het ouderdom komt met gebreken :-(. Vandaag in Zoutelande ging het de trap op sjouwen met m'n spullen ook niet zo makkelijk meer.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen