dinsdag 25 augustus 2015

vangstberichten: maandag 24 augustus 2015



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het overgebleven aas opmaken aan de MV2 (Maasvlakte 2), er staat een ozo-wind van 4 bft, oplopend naar 5 bft met stoten van 6 bft en langzaam draaiend naar zuid. Buige regen, dus 5 minuten zon , dan regen, weer 5 minuten zon weer regen, enz, enz, 20 °C. Lw 16:09 uur (- 51 cm), hw  22:55 uur (+ 92 cm), (± 143 cm). 13:15 uur start ik met de Grauvel Vertix Moonlight, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f 314\8, gevuld met een pier\zager\slik of een combinatie hiervan, tommy lood 120 gram, later als het water opkomt piramide lood 150 gram ~ 175 gram ongeankerd. Een kwartiertje later volgt de Tubertini feeder met een dito uitrusting.

14:42 uur is het raak een mooie rammel op de Moonlicht geeft een dat er een vis aan de haak zit en er komt een zeebaarsje het strand op. 15:15 uur komt er een doublet zeebaarsjes aan de feeder die uitgerust is met een 4,5 meter geep\zeebaars lijn met drijvertjes.



Ook de krab is weer aanwezig en regelmatig zijn de haken kaal gevreten.



Rond 17:00 uur begint het te betrekken, er komt een donkere lucht aanzetten waar gerommel uit komt, de wind trekt aan naar 7 bft en de regen barst lost als het even later ook nog eens begint te bliksemen vindt ik het te link worden op strand. Ik zet m'n hengels laag in de steun en ga schuilen in de auto. 20 minuten later begint het weer op te klaren, als ik het duin weer over ben geklommen zie ik van uit de verte dat alleen m'n steun omver geblazen is en m'n paraplu is verdwenen.

In eerste instantie denk ik dat ie de zee ingewaaid is maar als ik om me heen kijk zie ik heel in de verte op zo'n 2 km een klein groen stipje als ik er naar toe wandel blijkt het inderdaad m'n plu te zijn. Enigszins gehavend maar nog goed bruikbaar besluit ik hem nu vast te zetten met m'n aluminium strandsteun want de gewone pinnen worden eruit getrokken door de wind met dit weer.

17:55 uur een zeebaarsje en daarna is het een hele tijd niets meer. Dit keer komen er 3 nieuwsgierige zeehonden langs, die even hun kop uit zee oprichten om te kijken wat ik aan het doen ben. Grappig om te zien. 20:19 uur komt zit er een kleine pieterman aan de haak.



20:55 uur is het weer mooi geweest ik draai de feeder eruit en als ik bezig ben om af te tuigen, zie ik de " Moonlight " stevig staan schudden. Voorzichtig draai ik een zeebaars van 41 wedstijdcentimeters het strand op een leuke afsluiting van deze sessie.



Vis greetz,

Willem


Geen opmerkingen:

Een reactie posten