dinsdag 4 augustus 2015

vangstberichten: maandag 03 augustus 2015



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen op de MV2 (Maasvlakte 2) samen met team maatje Paul van Boheemen. Beter hier vertoeven met een lekker zeewindje dan thuis met dat warme weer. In het begin is de wind nog rustig maar wat later schiet ie toch door naar de beloofde 4 bft zw om in de namiddag te draaien naar w en weer af te nemen naar 1 bft, temperatuur 22 °C, zeer zonnig, lw HvH 13:20 uur (-42 cm), hw 17:45 uur (+123 cm), (± 165 cm), lw 22:50 uur (-84 cm), (± 207 cm). Paul staat er al en om 10:45 uur gaat bij mij de Grauvel Vertix Moonlight erin, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes, haakje f314\8, gevuld met een pier\zager of een combinatie hiervan, tommy lood 100 ~ 140 gram.

Na een kwartier volgt de NBS Tornado, met een dito uitrusting. Er zwemmen vlak onder de kant een paar zeehonden voorbij, een mooi gezicht. (Hoeveel % zouden die eigenlijk verantwoordelijk zijn voor de afname van de zeebaars populatie?) Het lijken er steeds meer te worden de laatste jaren. Wild is het niet met de aanbeten maar Paul bijt de spits af met een zeebaarsje. Ik besluit eens te experimenteren met een lange wapperlijn van 4 meter, gedeeltelijk met drijvertjes eraan. Eigenlijk ontworpen voor de geep, maar goed, waarom zou een zeebaars het er niet op doen? En al spoedig blijkt het een goede gok te zijn, m'n stok staat om 12:49 uur opeens heftig te stuiteren, en voorzichtig draai ik met de Moonlight een mooie zeebaars van 47 wedstrijdcentimeters het strand op. Leuk vissen met zo'n lichte stok.



13:30 uur volgt er een botje, 14:04 uur een zeebaarsje.



Paul vangt ook weer een zeebaarsje en een botje en 15:46 uur zit er bij mij weer een mooie aan van 45 wedstrijdcentimeters. We zitten lekker te kletsen, met een Radler erbij en de tijd vliegt voorbij.



18:11 uur een botje, 18:19 uur een botje.



18:42 uur krijgt Paul een mooie doorbuiger en draait er een maatse baars uit, 19:32 uur volgt er nog een 40 + baars voor Paul.



19:52 uur draai ik een doublet van een zeebaarsje met een bot het strand op en 20:59 uur volgt er nog een bot.



Als het water bijna gezakt is tot z'n laatste punt nemen de aanbeten af en zijn het alleen nog de krabben die veelvuldig het aas eraf eten. 21:45 uur ruimen we dan ook langzaam op. Paul vangt totaal 6 vissen, 2 botjes en 4 zeebaarsjes\zen, waarvan 2 maats. Ikzelf vang er 9, 5 botten\botjes en 4 zeebaarsjes\zen.

Echt "wild" qua aanbeten was het niet maar toch aangenaam vissen zo, met af en toe een mooie maatse baars er tussen door. Zelf ving ik de maatse baarzen op laag water, Paul echter weer op hoog, dus het maakt wat dat betreft weinig uit wanner je gaat vissen. Paul het was weer gezellig en bedankt voor de "dril" instructies, heb ik toch wat geleerd van je ;-).

Vis greetz,

Willem

8 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,
    Arjan en ik waren gisteren ook op de mv2. Wij stonden op de Hollandse slag. Bij ons was het na hoogwater niks meer. Wij hadden vijf vissen. Één baars van 45 cm en drie baarsjes van rond de 30 cm. Arjan had ook nog een pieterman.
    Groeten uut Playa del Bru,
    Dennis Zwiers

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Dennis,

      Ok echt veel over een hele dag was het bij ons ook niet, maar we hebben ons prima vermaakt. Na hoog hebben we nog leuke aanbeten gehad, ik had toen ook nog een paar missers. Net toeval dat de vis er zit denk ik, dat heb je in een wedstrijd ook wel eens. Bedankt voor je bericht.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Hadden jullie geen last van al die badgasten? Bij ons kraste ze gelukkig op toen wij de hengels gereed maakte,
    Groetjes Dennis

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Dennis,

      Dat viel gelukkig mee, we waren sowieso al op een rustig stuk gaan staan. 1x was er een gezin dat bij hoog naar de bank was gewaad bijna tegen m'n lijn aan stond. Maar gelukkig kan ik met gebaren duidelijk maken dat ze een stukje maar rechts moesten en dat deden ze ook zonder problemen, duim omhoog en ik kon verder vissen.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  3. Maandag met Ed geweest ongeveer dezelfde plek naar beneden ging goed maar terug naar boven moest Ed mijn spullen overnemen ! Gevist van 8 tot 13.00 uur.
    7 uur was het hoog dus met afgaand water gevist . Ed had 1 scholen baars en 4 botjes en ik had 2 maatse ( 54 ) ( 45 ) en een scholen baars en 1 botje , wel lekker om na lange tijd weer eens op het strand te staan .

    Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Maandag? Woensdag bedoel je denk ik. Leuk dat je weer gevist hebt, mooie maatse zeebaarzen ook trouwens. Je zult " de smaak"van het vissen wel weer te pakken hebben. Hoor het wel wanneer je weer wilt gaan. Helpen wij mee met je spullen sjouwen.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  4. Was inderdaad woensdag Willem en aardig dat jullie eventueel mijn spullen willen dragen had de volgende dag wel een terugslag merkte het al na het vissen Ed moest mijn laars uittrekken omdat mijn pootje aardig was opgezet., Zaterdag succes met de koppel hoop dat jullie kunnen vissen in het Calandkanaal want er drijven momenteel hele grote wier bedden onder de kant als de wind er op staat het wordt in ieder geval mooi weer !!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Opgezwolle benen, dat klinkt nog niet best. Thx, we gaan het proberen.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen