maandag 20 juli 2015

vangstberichten: zondag 19 juli 2015Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het resterende aas opmaken met Kees Wijntjes, ook nu weer op de Maasvlakte 2. Er staat een harde zw-wind van 5 bft, temperatuur 17 °C, Hw HvH 17:59 uur, (+113 cm), lw 22:59 uur (-73 cm), (± 186 cm). Dit keer heb ik Moonlicht thuis gelaten, met sterke stroming trekt ie net iets teveel krom, dus heb ik de behalve de NBS stok de 4,5 meter Hiro Dream Surf maar weer eens van stal gehaald om 15:45 uur start ik alvast, het file leed wat ik gisteren had treft nu Kees maar hij belt netjes dat het wat later wordt. Omdat ik gisteren op de gevlochten lijn toch 3 missers had besluit ik nu om met alleen nylon te vissen, zelfde wapperlijntjes alleen is de stroming veel sterker dan gisteren en wordt het 200 gram tommy lood en 180 gram piramide lood, wat nog langzaam wegstroomt.

16:29 uur een doublet zeebaarsjes, 16:36 uur nog een zeebaarsje.Het water komt ook ontzettend snel op en in een mum van tijd moeten we achteruit en van de zandbank af. 17:08 uur komt er nog een zeebaarsje bij, maar het blijf allemaal bij klein spul. Inmiddels heeft Paul ons gespot en komt ook even een kijkje nemen, hij heeft even verderop gevist en ook een aantal zeebaarsjes gevangen, maar ook niets maats erbij. 17:40 uur komt er een triplet  van bot en botjes het strand op, en dan zit je op de zeebaars ;-). Maar vis is vis, dus we klagen niet.Bij Kees wil het maar niet lukken en uiteindelijk schuift hij een 100 meter op naar links en vangt dan toch een zeebaarsje van 27 cm. Mooi Kees zo zie je maar de aanhouder wint. Kees vertrekt weer om 20:30 uur en ik probeer het nog even vanaf de droog gevallen bank. Maar ook bij mij komt er niets meer bij, zo snel als de baarsjes gekomen zijn, zijn ze ook weer verdwenen. Om 21:30 uur ruim ik op en vertrek naar huis. Toch weer ff lekker gestaan daar.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. ha Willem! Terug toch maar het pontje Maassluis genomen, toen ging het snel..
  Jammer van de vangsten. Mijn plek op 'jouw' zandbank t.o.v. de mui leek me op den duur minder gunstig, 100 meter verderop bleek helemaal weinig water te staan. Volgende keer weer een betere 'o-h'-positie kiezen..:-)
  succes komend weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Kees,

   Je had in ieder geval wat. :-). Thx!

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen