zondag 26 juli 2015

vangstberichten: zaterdag 25 juli 2015



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 3e avond wedstrijd van "de Hoekse strandvissers" ik heb nog even in dubio gestaan omdat dezelfde tijd een competitie wedstrijd van "de Eurovissers" wordt gevist aan het Hartelkanaal. Omdat ik persoonlijk het strandvissen het leukste vind werd het dus deze wedstrijd, jammer genoeg gooide de wind roet in het eten, met een dikke windkracht van 7 bft nw is het niet te doen aan het strand dus wijken we uit naar de waterweg t.o.v. de DSM. Al snel zakt de wind naar 6 bft om vervolgens rond de 5 bft te blijven hangen. Lw HvH 15:54 uur (-52 cm), hw 22:36 uur (+86 cm),  (± 138 cm), temperatuur 16 °C.

Op goed geluk ga ik maar ergens staan en even over 19:00 uur mogen we beginnen, ik start met de 5 meter Shimano Surf Leader 500 BX-G, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten (penn) met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\8 ~f314\8 gevuld met een pier\zager\slik of een combinatie hiervan, tommy lood 200 gram ~piramide lood 180 gram. Af en toe raak ik een richel maar kom net niet vast te zitten. 19:49 uur zie ik een duidelijke aan beet en draai een zeebaarsje van 25 cm naar boven, mooi in ieder geval van de 0 af.



En hierna gaat het tot 3x toe fout, elke keer als ik binnen draai kom ik muurvast te zitten en moet de boel kapot trekken. Baalen, want dat kost tijd en misschien wel vis. Uiteindelijk maar een spoeltje nylon van 25\100 mm erop gezet en iets meer naar links gegooid en nu glij ik er wel doorheen, zij het met haperingen. In mijn buurt worden er wat grondels en botjes gevangen maar veel is het niet, wat er verderop rechts van me gebeurd kan ik niet overzien. 21:32 uur volgt er nog een zwartbekgrondel van 11 cm.



Even over 23:00 uur is het weer afgelopen, en heb ik het wel weer gehad met die waterweg, ik besluit gelijk om naar huis te gaan want m'n zoon heeft iets verkeerds gegeten en is de boel aan het onderkotsen. FF checken of  het wel goed gaat, gelukkig blijkt het bij aankomst mee te vallen. De einduitslag zal nog wel komen denk ik op FB.

De Uitslag: 1e en 1e overall Gerdo Wennekers 198 punten 8 vissen (186 cm), 2e Jurgen van Rijswijk 198 punten 8 vissen (173 cm), 3e Rob Punselie 190 punten 9 vissen (238 cm). Mannen gefeliciteerd!



In ieder geval een leuke zomeravond competitie gehad, en af en toe zal ik ook nog een competitie wedstrijd bij "de Hoekse strandvissers" mee vissen.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Hè willem ,

    Leuk geschreven weer man.. Die waterweg is ruk dat hoeft van mij ook niet , geen vissen vind ik dat 6 keer alles kwijt en 4 kleine prut vissies.

    Ik zie je vast snel weer met de wedstrijden

    Klaas

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Klaas,

      Thx, ja jammer dat de wind net te hard was. Volgende keer weer op het strand dan sta je toch lekkerder te vissen. Tot de volgende Klaas en bedankt voor je berichtje.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Jammer Willem dat jullie niet op het strand konden vissen . D.S.M moet je geluk
    hebben en waar jij stond was niet de beste plek . Zijn maar een paar plekjes daar waar je er goed uit kan komen en dan kan je ook wel een visje vangen maar anders alleen maar lijnen verspelen . Onze vriend Paul heeft het weer goed gedaan bij de Euro vissers !!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Ja was een gokje waar ik ging staan. Netjes van Paul 4e overall.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen