zaterdag 16 mei 2015

vangstberichten: vrijdag 15 mei 2015Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik een korte sessie op het strand, er staat een n-wind van 4 bft draaiend naar nnw, temperatuur 11 °C, Hw HvH 13:25 uur (+120 cm), lw 21:25 uur (-59 cm), (± 179 cm). Om 14:45 uur gaat de Grauvel Vertix Moonlight erin, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\8, gevuld met een pier\slik\zager of een combinatie hiervan, tommy lood 180 gram, want er staat een behoorlijke stroming. Na een kwartier volgt de Tubertini feeder, met dito hoofdlijn, onderlijn etc, alleen het loodgewicht is anders, omdat de Tubertini max maar 150 gram kan hebben wordt het 150 gram geankerd.

Er gebeurd weinig, heel even denk ik een aanbeet te zien, maar het zou ook nog de golfslag kunnen wezen. In ieder geval zit er niets aan. Wel zitten er regelmatig stukjes afgestorven algenvuil op de lijn, die je er met je nagels moet afplukken. Uiteindelijk blijkt er om 16:51 uur toch een visje bereid te zijn om te bijten en komt er een tarbotje het strand op.Om 17:45 uur, ruim ik op en vertrek naar huis. Veel was het niet, een volgende keer maar weer beter.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

 1. Grappig Willem dat ju nu met een goedkopere hengel vist na al die dure
  Ga zo door met je blog
  Groet George Verberne/Amsterdam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha George,

   Ja, ik vind het een welkome aanvulling als zee feeder, hij kan weer meer loodgewicht aan als de Tubertini feeder en soms heb je dat net even nodig. Bedankt voor je reactie.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
  2. Morgen Willem, Moet ik hieruit concluderen dat het gaat om een zeer lichte hengel die toch " verre" worpen mogelijk maakt ? Wat heeft deze GRAUVELL meer dan die andere dure hengels en wanneer vis je dan daarmee ? Groet George

   Verwijderen
  3. Ha George,

   Goeie vraag, hij is inderdaad zeer licht en je kunt er behoorlijk ver mee werpen. Ik vis er mee in gedeeltes van het water waar het wat rustiger is (zwin e.d.), de top is zeer gevoelig. Zou het enorm stromen of woest water zijn gaat mijn voorkeur uit naar een iets steviger stok om mee te vissen.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen