dinsdag 5 mei 2015

vangstberichten: maandag 04 mei 2015



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het overgebleven aas opmaken op "de Zandmotor". Er staat een wzw wind van 4 bft, draaiend en afnemend  naar west 2 bft, draaiend naar nnw 2bft, draaiend en oplopend naar 3 bft naar nno, draaiend naar oost en oplopend naar 4 bft, een hoop gedraai dus. Temperatuur 15 °C, zonnig. Hw HvH 16:05 uur (+126 cm), lw 23:50 uur (-64 cm), (± 190 cm).  Dit keer met een "traveling light " versie alleen een lichte stok, de Grauvel Vertix Moonlight LCMT 450, een kleine strandpinsteun en een schouder box met 5 loodjes, een pak brood, 2 flesjes drinken, een zak met aas, een onthaaktang, een regenjas, voorslag, een molentje, en een mini onderlijnen map.



Om 14:15 uur start ik met de Moonlight, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\8, gevuld met een pier\slik of zager. tommy lood 140 gram naarmate de stroming erin komt 180 gram piramide lood, 170 gram geankerd.

Het water begint net op te komen, maar het is nog niet veel, zover mogelijk weg "knallen" en binnen slepen levert geen aanbeten op. Kees die ook wel zin heeft om te vissen komt even later ook en gelijk met de eerste worp krijgt hij een aanbeet, die helaas niet verzilverd wordt. Ik probeer het gelijk wat dichterbij maar het levert me niets op. 16:16 uur krijg ik een door buigertje en komt er een doublet het strand op. 16:43 uur een triplet botjes.



17:16 uur nog een triplet van bot en botjes.



En ook Kees vangt mooie botten, 17:41 uur een bot.



18:26 uur een botje. Kees stapt even voor 19:00 uur weer op, het weer begint nu flink kouder te worden en ik trek m'n regenjas aan om warmte vast te houden. 19:13 uur een doublet van een brood mager wijtingkje met een bot.



Verdere aanbeten blijven weg en om 20:30 uur begin ik op te ruimen. Het vissen met een traveling light versie is wel goed bevallen. Alleen de draagband van het koffertje knelt nog wat om nek en schouder. Waarschijnlijk bevalt een lichte rugzak de volgende keer nog beter.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. ha Willem,
    Dank weer voor de les..;-)
    Volgende keer wil ik wel stekels zien hoor..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Kees,

      Graag gedaan, Nog even en we vangen ze weer. Bedankt voor je berichtje.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Hoi Willem,
    Uit ervaring weet ik dat een rugzak inderdaad lekkerder sjouwt dan zo'n bungelend kistje om je nek. Groeten! Marc

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Marc,

      Ja de laatste keer met een rugzak liep inderdaad een stuk beter. Bedankt voor je bericht en groeten terug.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen