dinsdag 7 april 2015

vangstberichten: maandag 06 april 2015Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 53e internationale paaswedstrijd van "de Edelkarper" op de stranden van Domburg. Omdat Paul van Boheemen ook wel zin heeft in een wedstrijdje rijden we gezamenlijk naar Westkapelle, van te voren even aangegeven dat we met één auto zouden komen en of we een zodanige plaats konden krijgen die makkelijk te lopen is van dezelfde parkeer plaats. Dat was geen enkel probleem, in het dorpshuis "Herrijst" te Westkapelle krijgt Paul steknummer 31 toegewezen en ik 33, de auto vlak bij en maar een klein stukje lopen. In het begin is het nog even spannend omdat Paul het grootste gedeelte van het aas nog thuis in de kelder heeft staan, maar gelukkig is de plaatselijke hengelsportzaak open en kunnen we daar nog pieren krijgen. Uit coulance betaald Paul nog eens het aas, had niet gehoeven van mij want we kunnen allemaal wel eens wat vergeten ;-).

Er staat een nw-wind van 3 a 4 bft draaiend naar n, temperatuur 8 °C, droog, lw Westkapelle 10:16 uur (-181 cm), hw 16:00 uur (+212 cm), (± 393 cm).  Ik start met de 4,60 meter NBS Tornado, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f31\8, gevuld met een pier\slik of een combinatie hiervan in het begin 175 gram tommy lood als snel daarna 180 gram piramide lood en wat later als de stroming er echt in komt 170 ~ 190 gram geankerd lood.

Om 10:00 uur gaat het hoorn signaal en starten er 179 vissers al dan wel of niet in korpsverband om te proberen een zo hoog mogelijke score te behalen. Meteen al in het eerste uur scoort Paul een doublet van schar en bot en komt goed mee, want zoveel wordt er niet gevangen, het is zoeken waar de vis zit. Ik probeer wat verschillende afstanden maar het levert me niets op.

Paul scoort nog een botje en uiteindelijk blijkt het betere "knalwerk" (ver werpen) het meeste op te leveren. De "stekken" zijn wel wat krap uitgezet en regelmatig worden er lijnen van buren binnen gedraaid. Vervelend ook als je buurman je lijn uit de klit haalt en vervolgens deze kapot trekt terwijl er mogelijk vis aan zit. Maar goed, stug verder vissen en uiteindelijk lukt het me met de ultra korte sneuen om 13:37 uur een bot van 23 wedstrijd centimeters te scoren. In ieder geval van de 0 af ;-).Om 14:00 uur is het weer afgelopen en uiteindelijk heeft alleen Gilles Traas van Zeevisteam Westland (op individuele basis) prima gevist door 10 vissen te vangen en hiermee 9e overall te worden. Paul wordt 70e en ik zelf 130e, maar we hebben ons prima vermaakt en de volgende keer hopen we op een beter resultaat.

De Uitslag:

Korpsen: 1e team Guppies, 2e Spro/Gamakatsu, 3e Dam bdstore Zeevisteam.

Individueel: 1e Arjan Rijnberg 20 vissen (395 cm), 2e Remco Geuze 17 vissen (327 cm), 3e Mike Lubbers 15 vissen (267 cm), 4e Hans Hamelink 13 vissen (259 cm), 5e Jan Stam 9 vissen (170 cm).
Mannen gefeliciteerd!

(Gebruik Ctrl + scrollmuis om bericht groter te maken) :

Korpsen:

Individueel:
Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten