zondag 29 maart 2015

vangstberichten: vrijdag 27 maart 2015Hallo vis vrienden,

Eigenlijk zou ik vandaag de "Titanenstrijd" (strijd tussen de winnaars van de evenementen en de vissers die de grootste soort vis hebben gevangen tijdens de wedstrijden) gehouden op de Grevelingen gaan vissen aan boord van de M.S. Hendrik II. Maar helaas, zat er s 'avonds een mailtje in m'n e-mail inbox dat de schipper, wegens de harde wind niet zal uitvaren. Op het verkregen titanenticket stond nog een mooi zinnetje, mocht het evenement wegens weersomstandigheden niet doorgaan, dan wordt deze strijd aan de kant gestreden. Op dezelfde dag!!. Nou, mooi niet dus, kennelijk was het toch teveel moeite om dit alsnog te realiseren. Gelukkig kwam alles nog goed, want er is altijd nog het Noordzeekanaal.

Er staat een w-wind van 5 bft, dalend naar 3 bft, temperatuur 6 °C, droog. Om 15:05 uur start ik met de 4,60 meter NBS Tornado stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, kunststof afhouders, haakje f31\8, gevuld met een pier (de pieren zijn al in slechte staat en hebben blaasvorming)\slik\zager of een combinatie hiervan afgewisseld met een wapperlijn, tommy lood 150 gram. Een kwartiertje later volgt de 4,50 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn 20,5\100 mm met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn etc etc.

Grappig om te zien dat er al weer groepjes harders tegen de stenen aan zitten af en toe steekt er gewoon een rugvin boven water. 15:28 uur wat tikjes op de top en er volgt een maatse wijting, 16:08 uur een schar.17:14 uur blijft m'n top maar bonken en ik denk hee, een grote? En inderdaad, normaal binnen draaien lukt me niet. Ik moet de vis pompen (draaien, hengelpunt omlaag, omhoog trekken en door blijven draaien) dit werkt gelukkig wel en uiteindelijk zie ik een grote vis rondjes zwemmen bij de blokken. Hoe krijg ik die omhoog? Ik probeer het met snel liften, maar waar ik al bang voor was gebeurd, de lijn breekt en wonder boven wonder valt de vis, half op de rotsblokken en half in het water. Hij blijft stil liggen en snel leg ik m'n hengelstok in het gras spring over de rotsblokken heen en met beide handen gooi ik hem op het gras, pff dat was mazzel! Een mooie dikke gul op de afhouders met haakje f31\8.Thuis nog eens nagemeten en het blijkt een nieuw p.r. voor mij te zijn 55,5 cm ;-). Ook de krabbetjes zijn weer actief, 18:08 uur een schar.18:22 uur een wijtingkje, 18:52 uur een schar.19:04 uur zit er weer een grote (vermoedelijk gul) eraan en moet ik weer "pompen" om hem naar boven te krijgen, jammer genoeg schiet ie los en zit er alleen een botje aan. Om 19:30 uur begin ik langzaam op te ruimen, bij het binnen draaien van de eerste "stok" zit er een maatse tong aan, leuk!Bij het binnen draaien van de laatste nog een maats gulletje.En zo werd het toch nog een geslaagde dag.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,

  jammer van de afgelaste wedstrijd.

  Toch heb je zelf een soort titanensessie gehad.
  De grootste gul gevangen, en een geluk dat de vis niet de diepte in dook.

  Ik zie het zo voor me, dat jij met een tijgersprong de vis achterna ging.
  Zou wat voor een video zijn geweest.

  En weer een nieuw PR, dat is zeker leuk.

  Groetjes John [WJA]

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha John,

   Ja jammer, inderdaad zou een mooie actie geweest zijn ;-).Ja de laatste was van 22-03-2009 een gul van 54 cm nog in de Amazonehaven gevangen dus het werd wel weer eens tijd. Bedankt voor je reactie.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen